Rožnikov spektakel sredi Ljubljane

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Med 16. in 18. avgustom se na ljubljanskem Kongresnem trgu obeta pravi spektakel košarke 3×3. Poleg finalnega turnirja 16. sezone državnega prvenstva, bo v soboto, 17., in nedeljo, 18. avgusta, potekal tudi mednarodni turnir Škoda 3×3 Ljubljana Challenger.

FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA 

Vrhunec 16. sezone državnega prvenstva v košarki 3×3 bo letos potekal med 16. in 18. avgustom. Udeleženci, ki so si skozi pet kvalifikacijskih turnirjev priborili nastop na finalnem turnirju v Ljubljani, se bodo pomerili v sedmih različnih kategorijah. V kategoriji članov so si finale priigrale ekipe Addecco 3×3 Maribor, Ljubljana East, Oreka Semič, Playzone, Nomago, Chupo, Piran, Ivančna Gorica, Kerovi in Vnanje Gorice. V vseh ostalih kategorijah bodo v finalu nastopile štiri ekipe. Pri članicah se bodo pomerile ekipe ŽKD Ježica, Bivše Ilirijanke, 4P Fitnes in Domžale. V kategoriji rekreativcev bomo spremljali ekipe ConcreteBuilt, Bullsi Dravlje, Underdogs in U.D.T.M. Kočevje.

Pri mlajših kategorijah so ekipe razdeljene v štiri starostne skupine. V kategoriji fantov U23 bodo v Ljubljani tekmovale ekipe ŠD Straža U23, Top 4, Slo U18 in Easy Money, v kategoriji fantov U17 ekipe Šola vožnje Mekinc, 3×3 Gorica, Veterani 03 ter Ptujski trio, v kategoriji deklet U17 ekipe Šitek, ŽKD Ježica modre, ŽKD Ježica bele inIlirijanke J.R. ter v kategoriji fantov U14 ekipe NBA champs, Začetniki, Goričani in Ultra 3×3.

DRŽAVNO PRVENSTVO 3×3

ŠKODA 3×3 LJUBLJANA CHALLENGER

Prvi dve izvedbi mednarodnega tekmovanja na Kongresnem trgu v Ljubljani, pod okriljem FIBA 3×3 Wourld Tour, sta poskrbeli za spektakularen in odmevajoč športni dogodek. Serija turnirjev “Challenger” je takoj za “Mastersi” nekoliko nižji nivo tekmovanja v košarki 3×3. V letu 2019 je potrjenih 26 tovrstnih turnirjev, eden izmed njih bo avgusta potekal tudi v slovenski prestolnici, kar jo uvršča v elitno družbo letošnje svetovne serije. Ljubljana bo tako gostila nekaj najboljših ekip v košarki 3×3 na svetu, že zdaj pa je znano, da bodo na turnirju nastopile ekipe AmsterdamPrincetonEdmonton, Korolev in Split. Od slovenskih ekip sta se skozi turnirje državnega prvenstva uvrstili ekipi Adecco 3×3 Maribor in Ljubljana East, preostali slovenski predstavniki oziroma ostali udeleženci pa bodo znani po 31. juliju.

SISTEM TEKMOVANJA

V prvem dnevu tekmovanja bodo ekipe razporejene v štiri skupine po štiri ekipe, nato pa bosta najboljši dve ekipi iz vsake skupine napredovali v nedeljski četrtfinale, kjer se začenjajo izločilni boji do končnega zmagovalca. Denarni sklad znaša 32.000 ameriških dolarjev. Finalista si bosta priborila vozovnico za Masters turnir v Debrecenu.

PRAVILA KOŠARKE 3×3

PRIZORIŠČE

Glavno mesto Ljubljana, z izjemnim Kongresnim trgom, je spektakularno prizorišče, eno najlepših v celotni svetovni seriji košarke 3×3. Dnevna in nočna kulisa v središču mesta sta res impozantni. Košarkarsko igrišče na sredini Kongresnega trga, obdano s tremi tribunami za 2000 obiskovalcev, dinamična osvetljava in ozvočenje ter urbani pridih se zlijejo v nepozabno celoto.

URADNA SPLETNA STRAN ŠKODA 3×3 LJUBLJANA CHALLENGER