Rogaško okrepila Dornik in Čigoja

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarski klub Rogaška se je okrepil z Janom Dornikom ter Dejanom Čigojo.

Košarkarski klub Rogaška se je okrepil z 21-letnim 199 cm visokim Janom Dornikom, ki se najbolje znajde na poziciji krila. Dornik, v preteklosti član mlajših selekcij slovenske reprezentance, je v članski konkurenci že igral za Union Olimpijo II in škofjeloški LTH Castings. Na začetku minule sezone se je odpravil na študij v ZDA. V NCAA je za Loyolo odigral šest tekem, januarja pa se je vrnil v Slovenijo. V drugi polovici lanske sezone je v 2. SKL, znova za LTH Castings, v povprečju dosegal 8,5 točke in 4,5 skoka na tekmo.

Na začetku priprav se je Jan pridružil ekipi Rogaške in z njo odpotoval tudi na pripravljalno turnejo na Kitajsko. Tam je prepričal strokovni štab, takoj po prihodu domov pa je s Košarkarskim klubom Rogaška podpisal dveletno pogodbo.

Po podpisu še enega novinca, Dejana Čigoje, pa je Rogaška zaključila s kadrovanjem pred sezono 2019/20.

30 letni 205 cm visoki Čigoja je stari znanec slovenskih košarkarskih parketov. V Sloveniji je igral že za Geoplin Slovan, Zlatorog, Portorož, Ilirijo in Tajfun, preizkušal pa se je tudi v tujini (BSC Raiffeisen Furstenfeld Panthers, WBC Raiffeisen Wels, Cafes Candelas Breogan Lugo).