Rogaški zmaga, Helios se je vrnil po -24

Rubrika: Liga Nova KBM

V zadnji tekmi prvega kola drugega dela Lige Nova KBM so košarkarji Rogaške doma premagali Helios Suns. Na preostalih tekmah je Sixt Primorska v gosteh premagala Hopse, Šentjur je po težkem boju na koncu le uspel premagati Ilirijo, košarkarji Zlatoroga so doma izgubili proti Šenčurju, Petrol Olimpija pa je v gosteh premagala Krko.

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 1. krog, 3.3.
ROGAŠKA
– Helios Suns 90:83 (22:19, 29:12, 18:27, 21:25)
Sarajlija 18 (6 podaj), Bilić 16 (5 skokov), Šantelj in Vašl 12; Tratnik 21, Mahkovic (8 skokov) in Besedić (6 skokov) 14

Slatinčani in Domžalčani, ki so si v prvem delu Lige Nova KBM razdelili izkupiček (oboji so slavili v gosteh), so tokrat pokazali dva povsem različna obraza. Rogaška je blestela v drugi četrtini, ki jo je dobila z 29:12, Helios Suns pa je odlično odigral nadaljevanje in dobil drugi polčas z 52:39.

Gostje so med 26. in 35. minuto nadoknadili zaostanek 24 točk, bilo je že 41:65. Nova okrepitev v Domžalah, Igor Tratnik, je v zadnji četrtini dosegel 13 od svojih 21 točk, razigrala sta se še Blaž Mahkovic (8 skokov) in Jure Besedič (oba po 14 točk) in Helios Suns je pet minut pred koncem vodil s 75:74.

Preobrat pa je gostom očitno pobral preveč moči in zbranosti, tako da so domači s koši Rashuna Davisa (6 podaj, 5 skokov, met iz igre 4:11), Mihe Vašla, Leona Šantlja (oba 12 točk) znova prevzeli vodstvo (83:77) ter ga tokrat tudi zadržali do konca. Poleg omenjenih treh sta pri Rogaški izstopala še Mirza Sarajlija z 18 točkami (trojke 4:9) in Siniša Bilić (16 točk).

Naslednji konec tedna bo Rogaška gostovala na Polzeli, Helios Suns pa pri Sixt Primorski.

Izjavi trenerjev po tekmi
Damjan Novaković, trener Rogaške: 
”Čestitke igralcem za zmago v nenormalni situaciji in hvala publiki za res res bučno navijanje.”

Dejan Jakara, trener Helios Suns: 
“Čestitke Rogaški za zmago. Mi si je danes nismo zaslužili, ne glede na to, da smo na koncu nasprotnika ujeli. To, glede na potek tekme, ni bilo zasluženo. Še vedno ne razumem, kako je možno, da smo v šestih minutah dobili 29 točk, glede na to, da imamo dovolj rotacije in smo bili sveži. Po drugi strani pa bi čestital fantom, ki so se borili in po zaostanku za 24 točk skoraj naredili preobrat, za kar pa je zmanjkalo energije.”