Rogaška z Washingtonom na položaju centra

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarski klub Rogaška je v svoje vrste pripeljal še sedmo letošnjo okrepitev. Tokrat so se Slatinčani dodatno okrepili pod obročem, kjer bo poizkušal v letošnji sezoni zablesteti 25-letni Tony Washington.

Slatinčani so s pripravami na novo sezono pričeli 12. avgusta. “Dobili smo to, kar smo iskali. Iščemo še igralca na poziciji 5, predvidoma Američana. Nekajkrat smo bili že blizu dogovora, a ni prišlo do realizacije. Igralci so izbrali finančno ugodnejše ponudbe iz drugih držav,” je tedaj spregovoril trener Damjan Novaković, ki bo na klopi Rogaške letos deloval že sedmo sezono zapored.

Zdaj so igralca na položaju centra tudi dobili. Slatinčanom se je pridružil 208 centimetrov visoki Tony Washington. Američan je nazadnje nastopal v elitni nizozemski ligi, kjer je nosil dres Basketball Academie Limburga. Tam je v povprečju na tekmo dosegal 12,2 točke in 11 skokov.

Pred prihodom Washingtona so se Slatinčani že okrepili z Danielom Vujasinovićem, Tadejem Fermetom, Miho Fonom, Ivanom Miličevićem in Đorđejem Lelićem. V igri za podpis pogodbe so tudi Leon Šantelj, Dejan Čigoja (lani Šentjur), Luka Rožanc (lani Zlatorog), Nejc Zupan (lani Sixt Primorska) in Jan Dornik (lani LTH Castings).