Rogaška suverena proti oslabljeni Olimpiji

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V prvi tekmi 15. kola so košarkarji Rogaške doma premagali Petrol Olimpijo s 87:66. V soboto, 26. januarja, bosta na sporedu tekmi med Šenčurjem in Helios Sunsi ter Šentjurjem in Hopsi. Preostali tekmi 15. kola med Sixt Primorsko in Krko ter Zlatorogom in Ilirijo bosta odigrani v torek, 12. februarja, dvoboj v Kopru si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na Šport TV.

Liga Nova KBM, 15. krog, 25.1.
ROGAŠKA – Petrol Olimpija 87:66 ( 20:18, 26:12, 11:12, 30:24 )
Kosič 17 (5 asistenc), Šantelj 13, Pajić 12 (5 skokov); Tratnik 18, Badžim 15, Simonović 8 (6 skokov)

Izbranci domačega trenerja Damjana Novakovića so dosegli pomembno zmago za preboj v Ligo za prvaka. Gostje, igrali so brez osrednjih nosilcev igre, tokrat niso bili kos odlično razpoloženim košarkarjem Rogaške. Po izenačeni uvodni četrtini so v drugi, ki so jo domačini dobili s 26:12, na parketu zagospodarili Slatničani in v vseh elementih igre nadigrali tekmece iz slovenske prestolnice ter na odmor odšli s prednostjo 46:30. V drugi polovici tekme je bila njihova igra še naprej na visoki ravni, svoje tekmece so imeli vseskozi pod nadzorom ter se jim vsaj deloma oddolžili za tesen poraz v četrtfinalu Pokala Spar.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Žan Kosič s 17 točkami in Leon Šantelj s 13 točkami, v gostujoči ekipi je Igor Tratnik dosegel 18 točk, Roko Badžim pa 15 točk.

Zasedba iz Rogaške Slatine bo naslednjo tekmo v Ligi Nova KBM igrala v nedeljo, 3. februarja, ko bo gostovala pri Helios Suns, Petrol Olimpija pa bo dan kasneje v Stožicah gostila Zlatorog.

Izjavi trenerjev po tekmi

Damjan Novaković, trener Petrol Olimpije:

”Najprej bi čestital igralcem za zmago in se zahvalil publiki za podporo. To je bila deseta tekma v 22-ih dneh, praktično vsak drugi dan smo igrali tekmo. Zadovoljen sem z januarjem. Dosegli smo 7 zmag in 3 poraze. To je odličen izkupiček in lepa popotnica pred nadaljevanjem sezone. Igralci so zdravi, privoščili si bomo dva dni počitka, po tem pa nas čaka nov cikel težkih tekem.”

Žiga Mravljak, trener Petrol Olimpije:

”Čestitke košarkarjem Rogaške za zmago, bili so boljši tekmec vseh 40 minut. Svojo priložnost za zmago smo zapravili v prvem delu tekme, ko smo iz rok izpustili preveč izdelanih priložnosti. Kljub nizkemu številu izgubljenih žog in zadovoljivem številu zbranih podaj, zaradi nizkega odstotka meta iz igre enostavno nismo imeli možnosti za zmago. Težko je ujeti pravi ritem, ki bi prinašal rezultate, saj igralci iz potovanja znova sedejo na avtobus, in že oddidejo na naslednjo tekmo. Za ekipo je že 47 odigranih uradnih tekem v tej sezoni, časa za počitek pa ni, saj moštvo že v ponedeljek čaka zahteven preizkus v regionalni ligi.”

26.1.
Šenčur GGD – Helios Suns (19.00)
Šentjur – Hopsi Polzela (19.00)
12.2.
Sixt Primorska – Krka (18.00)
Zlatorog – Ilirija (19.00)