Rogaška predstavila dva novinca, Staš Sivka dobil novo pogodbo

Rubrika: Liga Nova KBM

Košarkarski klub Rogaška se je pred začetkom sezone 2023/24 okrepil z Davidom Kraljem. 24-letni 192 cm visoki branilec je mlajše selekcije preživel pri ljubljanski Olimpiji, po študiju na ameriški univerzi Coastal Caroline College pa je po vrnitvi v domovino kot posojen košarkar Petrol Olimpije igral za KK GGD Šenčur. Sezono 2021/22 je začel pri belgijski Stella Artois Leuven Bears, na 12-ih odigranih tekmah je v povprečju beležil 8 točk, 2,8 skoka in 1,5 asistence. Sezono 2022/23 je zaznamovala rehabilitacija po poškodbi, zdaj pa se bo nekdanji član slovenskih reprezentanc mlajših starostnih kategorij na parket vrnil v dresu Rogaške.

Takrat 19-letni Kralj je 21. aprila 2018 na obračunu Lige Nova KBM za obstanek v dresu LTH Castingsa proti Hopsom s Polzele s 54-imi točkami postavil strelski rekord Lige Nova KBM. Škofjeločani so to tekmo dobili s 106:102. David, dobrodošel v Rogaški Slatini, so še zapisali v KK Rogaška.

Na položaju krilnega centra bomo v dresu Rogaške spremljali Njegoša Sikiraša.

24-letni 205 cm visoki bosanski košarkar je z reprezentanco U16 kot član najboljše peterke prvenstva leta 2015 osvojil naslov evropskega prvaka. Isto leto je bil razglašen za MVP-ja prestižnega turnirja Jordan Brand Classic’s v ZDA. Kot eden najperspektivnejših igralcev v Evropi je med letoma 2015 in 2017 nosil dres italijanske Stelle Azzurra. Sledila je selitev v Fuenlabrado, ki ga je vmes posodila nekaterim nižjeligašem. Leta 2021 se je vrnil v Borac iz Banja Luke, lansko sezono pa je v dresu domače Bodučnosti iz Bijeljine v državnem prvenstvu BiH v povprečju dosegal 6,3 točke in 3,2 skoka na tekmo. Sikiraš je s Košarkarskim klubom Rogaška podpisal enoletno pogodbo.

Dres članske ekipe KK Rogaška bo tudi v prihodnjih dveh sezonah nosil Staš Sivka. Slovenski reprezentant do 20 let trenutno čaka na operativni poseg zaradi poškodbe rame, po vrnitvi na parket pa bo velika okrepitev za ekipo Dragiše Drobnjaka. 20-letni kar 208 cm visoki krilni košarkar je v lanski sezoni v 23-ih minutah dosegal skoraj 7 točk in 4 skoke na tekmo.