Rogaška boljša od Laščanov, Sivka 17 točk, Špan devet podaj

Rubrika: Liga Nova KBM

Zadnji dvoboj tretjega kola Lige Nova KBM je bil odigran v Rogaški Slatini, kjer je Rogaška gostila zasedbo Zlatoroga Laško. Moštvi sta lovili prvo zmago, pred današnjim srečanjem je Rogaška klonila proti Krki in Šentjurju, medtem ko so se Laščani do današnjega dvoboja pomerili le s Šentjurjem in prav tako doživeli poraz. Gostje so se dobro upirali v prvem polčasu, nekajkrat tudi vodili, a so nekoliko popustili ob koncu druge četrtine. Domači košarkarji so prednost do konca srečanja uspešno višali in na koncu slavili s 77:60. Staš Sivka je v dresu Rogaške dosegel 17 točk, z devetimi podajami se je izkazal Jure Špan. V gostujoči zasedbi sta po 11 točk prispevala Miljan Markovič in Jan Copot (9 skokov).

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA, 3. krog, 17.10.
ROGAŠKA : ZLATOROG LAŠKO 77:60 (22:19, 17:12, 20:14, 18:15)
Rogaška: Riley 11 (1:1), Durnik 15 (2:4), Močnik 5 (2:2), Tabak 6 (2:2), Špan 10 (1:1), Sivka 17, Kraljević 6, Miličević 7.
Zlatorog Laško: Požin 2, maček 2, Markovič 11 (0:2), Copot 11, Miljković 4, Pajk 8 (6:7), Hadžiselimović 6 (0:1), Pirš 10 (2:5), Tratar 6.

Košarkarji iz Rogaške Slatine so dosegli prvo zmago v državnem prvenstvu. Po uvodnih porazih proti novomeški Krki in Šentjurju, so danes v svojem hramu na kolena položili tekmece iz Laškega.

Večji del uvodne četrtine je minil v enakovredni in izenačeni predstavi, v drugi pa je bila pobuda že na strani izbrancev domačega trenerja Petra Markovinoviča. Ti so postopoma prevzeli vajeti igre v svoje roke, v končnici prve polovice tekme so si priigrali osem točk naskoka (37:29 in 29:31).

V drugem polčasu so domači košarkarji še bolj odločno pohodili “stopalko za plin” in dvakrat povedli z 21 točkami (59:38 in 74:53) ter zasluženo osvojili prvi par točk v Ligi Nova KBM.

V domači zasedbi sta bila najbolj razpoložena Staš Sivka s 17 in Urban Durnik s 15 točkami, v gostujoči pa Miljan Markovič in Jan Copot, oba sta dosegla po 11 točk, slednji je pobral tudi devet žog pod svojim obročem.

Zasedba iz Rogaške Slatine bo v prihodnjem kolu v petek, 21. oktobra, gostovala na Polzeli, ekipa iz Laškega pa dan kasneje pri ljubljanski Iliriji.

Peter Markovinovič, trener Rogaške“Pravkar sem dejal košarkarjem, da je potrebno držati koncentracijo celotnih 40 minut. Gotovo prihajajo tudi boljši nasprotniki, ki bodo našo slabo koncentracijo znalo kaznovati. Do prelomnice je prišlo na začetku drugega polčasa, ko smo bili bolj agresivni v obrambi, pršli do lahkih košev in tako naredili visoko razliko.”

Klemen Požin, košarkar Zlatoroga Laško“Tekmo smo začeli tako, kot smo se dogovorili, držali smo se nekaterih načel in dogovorov. Evidentno smo bili šibki na zunanjih položajih. Ko smo začeli rotirati, smo se tudi začeli pobirati. Ekipa Rogaške je naše slabosti izkoristila, saj igrajo dokaj hitro in preprosto košarko. V drugi polčas smo krenili odločno in uspeli držati osem točk zaostanka, a so se domači hitro razigrali in prišli do 20 točk prednosti. Opravili bomo analizo in v nadaljevanju želimo odpraviti napake.”

Foto:KK Rogaška/Matic Javornik