Rimac: “V tednu dni bomo odigrali pet tekem!”

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Cedevite Olimpije se bo v sredo na domačem parketu Arene Stožice ob 19.30 na tekmi prvega kola 7Days EuroCupa pomerilo s turško Darušafako.

V sredo košarkarje Cedevite Olimpije čaka domača premiera na parketu stoženske lepotice. V prvem kolu 7Days EuroCupa v Ljubljano prihaja turška Darušafaka, ki je še v minuli sezoni nastopala v elitni Evroligi, Zmaji pa bodo z obračunom s Turki tudi na domačem parketu uradno odprli sezono, v kateri bodo nastopali v treh ligaških tekmovanjih. Sredin obračun si bo mogoče v neposrednem televizijskem prenosu ogledati na Šport TV 1.

Pred Ljubljančani je zahteven prvi preizkus na mednarodnem prizorišču, Darušafaka pa bo zagotovo v novi sezoni želela dokazati, da je bila sezona 2018/19, ki so jo Turki preživeli v Evroligi, zgolj začasen spodrsljaj. Na 30 tekmah je namreč turško moštvo zabeležilo zgolj pet zmag, Zmaji pa bodo prav ta prvi obračun sezone želeli izkoristiti kot priložnost, da razveselijo svoje navijače že v prvem kolu Evropskega pokala.

Že minuli konec tedna pa so imeli privrženci Ljubljančanov razlog za veselje in dvig pričakovanj pred novo sezono. Cedevita Olimpija je namreč v Zagrebu nastopila na Superpokalu Lige ABA, ki so ga Zmaji izkoristili predvsem za uigravanje in spoznavanje na parketu. Ljubljančanom se je uspelo prebiti vse do velikega finala, kjer je bil v nedeljo z 99:77 na koncu boljši beograjski Partizan NIS.

Vstopnice za ogled sredine tekme so na voljo na www.shop.olimpija.com, na vseh bencinskih servisih Petrol in na prodajnih mestih Moje karte. Vrata stoženske dvorane se bodo odprla 60 minut pred začetkom tekme, takrat pa se bo odprla tudi blagajna v dvorani. Vse navijače že v zelenem ringu dvorane čakajo zabavne aktivnosti, povezane s sponzorji KK Cedevita Olimpija, odprta pa bo tudi trgovina, v kateri si bodo vsi obiskovalci tekme lahko zagotovili navijaško opremo.

Vsi navijači pa si še vedno lahko zagotovijo sezonske vstopnice za ogled vseh domačih tekem Cedevite Olimpije v novi tekmovalni sezoni. Sezonske vstopnice so na voljo v spletni trgovini (www.shop.olimpija.com).

IZJAVI PRED TEKMO:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Darušafaka je zelo dobro moštvo, še posebej, če govorimo o zadnjem desetletju. V ta klub je vloženega veliko denarja, kljub temu pa imajo v tej sezoni, v primerjavi s prejšnjimi leti, malenkost manjši proračun. Zagotovo jim motivacije za zmage in uspeh ne manjka, zato nas čaka zahtevna tekma. V tednu dni bomo odigrali pet tekem, zato bomo vsekakor morali prikazati dobro igro, če se želimo na domači premieri predstaviti v najlepši luči in zabeležimo zmago. Navijače ob tem vabim, da nas pridejo podpret v Stožice. Menim, da smo v tem kratkem času, odkar se je moštvo zbralo, pokazali veliko, in da lahko pričakujemo podporo navijačev. Upam, da bodo prišli v čim večjem številu.«

Marko Simonović, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Sezono odpiramo na domačem parketu. Prva tekma v novi sezoni je vedno zahtevna, ne glede na to, kdo stoji nasproti in v katerem tekmovanju igraš. Pred nami je zelo težka tekma, saj je Darušafaka ekipa z zelo kvalitetnimi igralci. Želim si, da bomo v Stožicah imeli podporo s tribun, ki bi nam dala dodatno energijo, hkrati pa si želim, da že na tej prvi tekmi zabeležimo tudi prvo zmago v novi sezoni. Zelo pomembno je, da sezono odpremo na pravi način. Verjamem, da so navijači tekom obdobja pripravljalnih tekem in seveda na Superpokalu Lige ABA v Zagrebu videli, da se je v Ljubljano vrnila prava energija, in da smo željni zmag in dokazovanja.«

7DAYS EUROCUP, 1. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), sreda, 2. oktober, ob 19.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – DARUŠAFAKA (