Rimac priznal: “Zame kot trenerja je to zelo težek poraz!”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Cedevita Olimpija je v prvem polčasu v Baru imela vse, igro in rezultat, potem pa kot bi jih kdo ugasnil… Tekmo je končala s porazom.

 

„V prvem polčasu smo na parketu počeli vse, kar smo morali in želeli. Po glavnem odmoru smo nato nehali teči in početi stvari, ki so delovale v prvem delu tekme. Padli smo v igri in nehali igrati v obrambi. Ko smo bili pod pritiskom rezultata, smo nato zaigrali nervozno. Tekma je bila zelo podobna nekaterim prejšnjim. Zame kot trenerja je to zelo težek poraz,“ je po tekmi priznal Slaven Rimac, ki je bil dosedaj na regionalni fronti brez poraza, zdaj ima štiri zmage in poraz, s takim plenom pa odhaja prihodnjo nedeljo v koprsko Bonifiko na slovenski derbi s Koprom Primorsko.

„V prvem delu tekme smo igrali osredotočeno. Vedeli smo, da je obračun z Mornarjem za nas zelo pomemben. Držali smo se dogovorov iz garderobe. V drugem polčasu pa smo začeli izgubljati žoge, naši tekmeci so dosegali lahke koše, s čimer so ujeli svoj ritem. V zaključku tekme nato enostavno nismo več uspeli nadoknaditi zaostanka. Naslednji teden je nova tekma, na kateri bomo morali napraviti vse, če želimo zabeležiti novo zmago,“ pa sebe in zbrane tolaži Mikael Hopkins.