Rimac: “Prikazali smo slabo in nervozno predstavo”

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so na drugi pripravljalni tekmi doživeli prvi poraz. Izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca so v Kranjski Gori z 61:65 klonili proti Nižnemu Novgorodu.

Ekipa Cedevite Olimpije je na drugi pripravljalni tekmi letošnjega poletja doživela prvi poraz v tem pripravljalnem obdobju. Ljubljanski Zmaji so po tesni bitki v Športni dvorani Vitranc v Kranjski Gori izgubili proti ruski ekipi Nižni Novgorod z 61:65.

Ljubljančani so v Kranjski Gori prikazali zadržano predstavo na tekmi, ki jo je krojila ostra igra v obrambi in številne napake v napadu na obeh straneh. Na koncu je rusko moštvo v samih izdihljajih tekme potek obračuna obrnilo v svojo korist in slavilo zasluženo, a težko prigarano zmago.

Najboljši strelec Cedevite Olimpije je bil vnovič Jaka Blažič, ki je dosegel 16 točk. Mirko Mulalić in Codi Miller-McInytre sta se ustavila pri osmih.

V četrtek se bo moštvo Cedevite Olimpije odpravilo na pot v Sarajevo, kjer Ljubljančane v petek in soboto čakata obračuna na pripravljalnem turnirju, kjer bodo nastopale še ekipe Gaziantepa, Budućnosti VOLI in Cluja. V petek se bodo Zmaji tako na prvi tekmi turnirja ob 17.00 udarili z Gaziantepom.

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Prikazali smo slabo in nervozno predstavo. Morda sta do izraza prišla dva prosta dneva, ki so ju igralci dobili po tem, ko smo se vrnili z Rogle. Videlo se je, da so željni tekmovanja, pretiravali so z individualnimi akcijami in posledično nismo uspeli vzpostaviti igro, ki smo si jo želeli. Toda dobro je, da so se te zadeve zgodile zdaj, saj nam lahko pokažejo smernice, kaj moramo v prihodnje početi na treningih. Ekipi Nižnega Novgoroda je manjkalo kar nekaj igralcev, a so bili tekmeci po meri za to obdobje v pripravah. Pokazali so se kot pametnejši in boljši, mi pa moramo biti na prihodnjih tekmah bolj osredotočeni na zadeve, ki jih nismo počeli pravilno, a hkrati moramo poskrbeti, da naša igra izgleda bolje.«

Mirko Mulalić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Tekma z Nižnim Novgorodom je bila prvi pravi test v tem pripravljalnem obdobju. Naši tekmeci so se nam zelo dobro postavili po robu. Predvsem v prvem polčasu se na to ostro igro nismo dobro odzvali, po glavnem odmoru pa je bil naš odziv veliko boljši. V prihodnosti nas čaka še ogromno dela, predvsem pri igri v obrambi in pri prepoznavanju situacij v igri v napadu. Časa je še dovolj, a ta poraz moramo vzeti kot opozorilo ob pravem času.«


PRIPRAVLJALNE TEKME 2019

ŠD Vitranc (Kranjska Gora), torek, 3. september:
NIŽNI NOVGOROD – CEDEVITA OLIMPIJA 65:61 (16:12, 14:17, 17:19, 18:13)
Cedevita Olimpija:
 Krušlin, Boatright 7, Krampelj, Hopkins 4, Vujačić, Mulalić 8, Miller-McIntyre 8, Blažič 16, Stipanović 7, Novak, Rikić 6, Murić 5.


Sarajevo (Bosna in Hercegovina), petek, 6. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – GAZIANTEP

Sarajevo (Bosna in Hercegovina), sobota, 7. september:
TEKMA ZA RAZVRSTITEV (mednarodni turnir)

Hala Tivoli (Ljubljana), sreda, 11. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – RATIOPHARM ULM

ŠD PalaDesio (Desio, Italija), sobota, 14. september, ob 21.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – VANOLI CREMONA (mednarodni turnir)

ŠD PalaDesio (Desio, Italija), nedelja, 15. september:
TEKMA ZA RAZVRSTITEV (mednarodni turnir)


Že odigrano:

ŠD Rogla (Rogla), sreda, 28. avgust:
CEDEVITA OLIMPIJA – INTER BRATISLAVA 75:61 (22:15, 18:18, 17:9, 18:19)
Cedevita Olimpija:
 Novak 1, Boatright 8, Blažič 14, Krampelj 8, Miller-McIntyre 7, Zagorac 2, Mulalić 4, Krušlin 5, Vujačić 8, Stipanović 7, Hopkins 8, Rikić 3.