Rimac po porazu: “Če bi nam kdo ponudil…”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije se poraženi vračajo v Ljubljano, za točko jih je v derbiju 15. kroga Lige ABA ugnal Partizan. Za nameček je odločitev o zmagi padla v zadnji sekundi, ko so domačini zadeli trojko in slavili.

“Če bi nam kdo ponudil, da se v Beogradu borimo vse do zadnjega meta, bi to verjetno vsi skupaj takoj vzeli. Naša igra v obrambi v zadnjem napadu je bila povsem korektna, a Jaramaz je zadel nemogoč met s pomočjo table. Moramo dvigniti glave in iti naprej. V prvem polčasu smo izgubili veliko žog, Partizan NIS se je lahko oddaljil, in težko ga je bilo uloviti. V enem trenutku smo zaostajali s 13 točkami razlike, a pokazali smo, da verjamemo drug v drugega in priborili smo si možnost za zmago. Na žalost se tokrat ni izšlo v našo korist, kar se je zgodilo na kar nekaj tekmah v tej sezoni. Enostavno moramo pozabiti to tekmo in razmišljati o naslednjih preizkušnjah,” je po tekmi razmišljal Slaven Rimac, ki vodi Ljubljančane.

“Težek poraz. Upam, da smo se nekaj naučili iz te tekme, predvsem to, kako zaključiti takšne dvoboje. Izredno težko je takoj po tekmi govoriti o samem obračunu, saj so glave še vedno vroče. Vesel in ponosen sem, da smo se uspeli vrniti v igro, in da smo imeli zmago že praktično v svojih rokah. Borili smo se skozi celotno tekmo, na žalost pa smo bili malenkost prekratki. Na srečo to ni odločilna tekma, čaka nas še veliko preizkušenj, na katerih lahko ta poraz izničimo in se prebijemo v končnico Lige ABA,” pa je dodal Jaka Blažič.