Revialno z Rogaško, v polfinalu v Čačak

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Sixt Primorske so z odliko zaključili redni del Lige ABA 2, v katerem so na 22 tekmah doživeli le dva poraza. Na zadnji tekmi so v sredo v domači Areni Bonifika s 85:80 ugnali Rogaško.

Primorska zasedba si je že pred časom zagotovila pot v končnico, ki se s polfinalom začenja prihodnji teden. Koprski tigri, ki v izločilne boje vstopajo kot najboljša ekipa rednega dela tekmovanja, se bodo za vstop v finale pomerili z moštvom Borca, ki si je mesto v najboljši četverici zagotovilo ravno v zadnjem kolu z zmago proti črnogorski Sutjeski (92:68). Prva tekma se bo v sredo v Areni Bonifika začela ob 18. uri, druga bo na sporedu naslednjo nedeljo v Čačku (17.00), morebitna tretja pa 28. marca znova na Obali. Obe dosedanji medsebojni tekmi v sezoni je dobila koprska zasedba – s 73:65 v gosteh ter s 97:71 na domačem parketu.

Na obračunu Sixt Primorske in Rogaške sta oba trenerja ponudila priložnost vsem razpoložljivim košarkarjem. Tekma, ki ni imela rezultatskega pomena, je bila v večjem delu izenačena. V 18. minuti so sicer izbranci Jurice Golemca ušli že na 10 točk naskoka (42:32), a so jih Štajerci, s katerimi si bodo nasproti znova stali že to soboto v gosteh v Ligi Nova KBM za prvaka, kmalu ujeli. Pred zadnjimi 18 sekundami je ekipi ločila le točka (81:80). Po hitri osebni napaki je Corin Henry zadel oba prosta meta (83:80), po minuti odmora pa Žan Kosič ni bil natančen pri metu izza črte za izenačenje. Zmago gostiteljev je nato s črte prostih metov potrdil Jakob Čebašek.

V dresu Sixt Primorske je bil z 22 točkami najuspešnejši Marjan Čakarun, po 10 pa so jih dodali Lance Harris, Žan Mark Šiško in Tadej Ferme. Z osmimi točkami in petimi skoki je tekmo zaključil Marko Jagodić-Kuridža, ki bo po četrtkovi tekmi med skopskim MZT-jem in sarajevskimi Sparsi – moštvi se bosta pomerili v drugem polfinalnem paru – tudi uradno postal najkoristnejši košarkar rednega dela Lige ABA 2.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke fantom za zmago. Tekme brez rezultatskega pomena je vedno težko igrati. Hvala navijačem, ki so nas prišli vzpodbujati.”

Marjan Čakarun, košarkar Sixt Primorske:
“V soboto nas z Rogaško čaka nova medsebojna tekma, ki bo veliko bolj pomembna. S sredino zmago smo uspešno zaključili prvi del Lige ABA 2, po katerem smo lahko zadovoljni z rezultatom, sedaj pa se z mislimi že obračamo k naslednjim preizkusom.”

LIGA ABA 2, 22. krog, 13.3.
SIXT PRIMORSKA – Rogaška 85:80 (27:20, 17:18, 14:19, 27:23)
Sixt Primorska: Ferme 10 (4 podaje), Henry 5, Harris 10, Čakarun 22, Kosi 2, Marinković 4, Hodžić 2, Jagodić-Kuridža 8 (5 skokov), Šiško 10 (5 podaj), Glas 2, Vončina 8, Čebašek 2.

LIGA ABA 2, POLFINALE:
1. tekma, sreda, 20. marca ob 18.00 (Arena Bonifika):
SIXT PRIMORSKA : BORAC

2. tekma, nedelja, 24. marca, ob 17.00 (Čačak, Dvorana Borac):
BORAC : SIXT PRIMORSKA

Morebitna 3. tekma, četrtek, 28. marca (Arena Bonifika):
SIXT PRIMORSKA : BORAC

Ekipi bosta igrali na dve dobljeni tekmi.