Resen test za Olimpijo

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v soboto ob 18.00 v obračunu 10. kola Lige ABA v podgoriškem Športnem centru Morača za vrh lestvice regionalnega tekmovanja udarili z Budućnostjo VOLI.

Cedevita Olimpija in Budućnost VOLI se bosta v soboto ob 18.00 v Podgorici pomerila v 10. kolu Lige ABA. Že sam pogled na lestvico regionalnega tekmovanja pove, kako pomemben obračun za Zmaje bo to, saj bi se z uspehom po številu zmag izenačili prav s finalisti iz minule sezone, v primeru zmage Budućnosti VOLI pa bi imela slednja pred izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca pred zadnjim kolom prve polovice rednega dela Lige ABA, že dve zmagi naskoka.

Po tem, ko košarkarji Budućnosti VOLI v pripravljalnem obdobju, na Superpokalu Lige ABA in na samem začetku nove sezone niso delovali prepričljivo, se je vodstvo kluba iz Podgorice odločilo zamenjati glavnega trenerja Slobodana Subotića, na stolček ob parketu pa se je usedel Petar Mijović, ki z belo-modrimi na zadnjih šestih tekmah ne pozna poraza. Edini neuspeh v tej sezoni je Budućnosti VOLI zadala Koper Primorska v tretjem kolu, in še to na domačem parketu Športnega centra Morača, kjer so domačini proti Koprčanom na koncu klonili z 80:83.

Cedevita Olimpija v sobotni obračun vstopa z odlično popotnico iz nedeljskega obračuna s Crveno zvezdo mts. Ljubljančani so aktualne prvake Lige ABA v Stožicah premagali s 75:64, v soboto pa se bodo udarili še z drugimi finalisti iz minule sezone, a v letošnjem letu imajo Zmaji s podgoriškim moštvom izvrstne izkušnje. Na pripravljalnem turnirju v Sarajevu je Cedevita Olimpija na finalni tekmi slavila zmago z 79:70, na Superpokalu Lige ABA pa sta se moštvi med seboj udarili v polfinalu, ljubljanski košarkarji pa so zabeležili zmago s kar 28 točkami razlike (103:75).

Najbolj učinkovit košarkar Budućnosti VOLI v tej sezoni Lige ABA je nekdanji igralec zagrebške Cedevite, Justin Cobbs, ki v povprečju dosega 14,1 točke in 4,6 podaje na tekmo. Cobbs je bil najboljši strelec svojega moštva tudi na obračunu devetega kola z Mornarjem iz Bara, ki ga je podgoriška ekipa dobila s 95:92, Američan pa je v statistiko vpisal 19 točk in pet podaj.

IZJAVI PRED TEKMO:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Sobotna tekma je za nas zagotovo zelo dobra preizkušnja, sploh če v obzir vzamemo dejstvo, da je Budućnost VOLI trenutno v odlični formi, in da zaseda prvo mesto na lestvici. Po porazu proti Koper Primorski, ki je naše tekmece premagala v Podgorici, so nanizali lepo število zmag. S prihodom novega glavnega trenerja je ekipa odreagirala na takšen način, kot so si to vsi v vodstvu kluba zagotovo tudi želeli. Čaka nas zahtevna tekma. Imeli smo dovolj časa, da se pripravimo na obračun. Nimamo večjih težav s poškodbami, zato pričakujem, da bomo prikazali dobro predstavo.«

Edo Murić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Čaka nas obračun za prvo mesto na lestvici Lige ABA. Vsi vemo, kakšna so gostovanja v Podgorici, in vemo, da nam ne bo lahko. Košarkarji Budućnosti VOLI so dvignili svojo formo v primerjavi z začetkom sezone, in igrajo zelo dobro ter fizično košarko, ob tem pa imajo veliko igralcev, ki si lahko sami ustvarijo priložnost za met na koš in dosežejo točke. Imeli smo dovolj časa, da se pripravimo na naše tekmece, vemo tudi, od kje bo v soboto pretila največja nevarnost. Dali bomo vse od sebe, da se iz Podgorice vrnemo na prvem mestu lestvice regionalnega tekmovanja.«

LIGA ABA, 10. KOLO

ŠC Morača (Podgorica, Črna gora), sobota, 7. december, ob 18.00:
BUDUĆNOST VOLI – CEDEVITA OLIMPIJA