Reprezentant Macura podpisal s Krko

Rubrika: ABA Liga

Pod košem, na poziciji krilnega centra, bodo imeli letos v novomeškem klubu reprezentančni dvojec Jan Kosi&Jurij Macura. Medtem ko je za 24-letnim Janom Kosijem že prva uspešna sezona v našem dresu, pa so v KK Krka pozdravi 21-letnega Jurija Macuro.

»Vesel sem, ker smo se s KK Krka dogovorili za sodelovanje. Lačen sem tekem in dokazovanja. Verjamem pa, da tako kot cela ekipa komaj čakam, da se sezona začne. Verjamem, da bomo imeli močno podporo s tribun naših podpornikov in navijačev. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da upravičimo zaupanje,« je povedal Jurij Macura ob prihodu v naš klub.

»Pripeljali smo enega najbolj perspektivnih visokih igralcev v Sloveniji. V minulih sezonah Jurij ni imel pretirane sreče. Verjamem, da bo letošnja sezona njegova! Mislim, da je klub z njim veliko dobil v igri pod košem in prepričan sem, da bo upravičil visoka pričakovanja,« pa dodaja direktor Jure Balažić.
Jurij Macura (211 cm, 1999) je slovenski reprezentant. Rojen je bil v Ljubljani, med letoma 2016 in 2021 pa je bil član evroligaškega kluba Saski Baskonia. Vmes se je kalil in razvijal v Ligi ABA, kjer je nosil dres Mege, Kopra in FMP-ja.  V 2. delu minule sezone je v dresu beogajskega FMP-ja beležil po 5.4 točke in 3.1 skoka na tekmo, navdušil pa je v prvem delu sezone, ko je bil član primorskega ligaša.

V članski reprezentanci Slovenije je zbral štiri nastope, debitiral je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019. na Kitajskem.