“Reprezentance nisem odpovedal pet pred dvanajsto!”

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Tokratni cikel kvalifikacij za SP 2019 bo Slovenija odigrala tudi brez Alekseja Nikolića in Žana Marka Šiška, ki sta v prejšnjem delu kvalifikacij svoje neigranje pojasnila, vse pa temeljila na dejstvu, da se želita dokazati v novi sredini. Nikolić je iz Bamberga odšel v beograjski Partizan, Šiško iz Ilirije v Sixt Primorsko.

Obema jasno, kaj sem povedal

“Vemo, da smo v septembrskem oknu od njiju dobili odpovedi pet pred dvanajsto. Z obema sem se pogovarjal. Z Nikolićem sem bil skupaj na kosilu, s Šiškom sva se pogovarjala prek telefona. Reprezentanca ne sme biti zamerljiva. A težo in avtoriteto reprezentanca mora imeti. Odločil sem se, da ju ne bom uvrstil na seznam. Ali je to kazen, si lahko vsak razlaga po svoje. Prav je, da mora imeti reprezentanca težo. Obema je jasno, kar sem jima povedal. Vse sem jima razložil. Z obema sem igral z odprtimi kartami. Če gre za poškodbo, je drugače. Če dobiš obvestilo pet pred dvanajsto, pa ni dobro. Kot selektor si ne želim, da se dogaja stvar, kot se je z Benom Udrihom. Ne želim tega, zato sem se z njima osebno pogovarjal,“ pa je selektor Radovan Trifunović, točno pa so zapisali pri Siolu, v petek (med vrsticami, a še vedno dovolj jasno) pojasnil, zakaj Šiška in Nikolića to pot ni na seznamu.

Aleksej Nikolić je to v petek prebral, a se je želel koncentrirati na sobotni derbi, ko je s Partizanom gostil Crveno zvezdo. Dan po tem pa je pojasnil svojo plat zgodbe.

Korist tudi reprezentanca

„Dejstvo je, da avgusta reprezentance nisem odpovedal pet pred dvanajsto. Že precej prej sem dal vedeti, najkasneje pa 22.8., da me ne bo. Tako sem se odločil, ker sem se želel ustaliti v novem klubu. Če mi to uspe, bi imela od tega korist tudi reprezentanca,“ nam je povedal Nikolić.

Razumel drugače

„Selektor me je obiskal v Beogradu, kjer mi je pojasnil, da bi rad v tem ciklusu preizkusil nekaj mlajših. Jaz sem to sprejel in tako razumel. Nisem pa menil, da gre tu za neko discipliniranje,“ je še dodal Nikolić.