Reprezentanca zbrana, namesto Lapornika Vujačić

Rubrika: Reprezentanca

S ponedeljkovim dopoldanskim treningom bo #mojtim začel priprave na novembrski cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. Varovanci selektorja Aleksandra Sekulića se bodo v 3. in 4. kolu drugega dela pomerili proti Izraelcem in Nemcem. Vstopnice za domači dvoboj proti Nemčiji so na voljo na prodajnih mestih Eventima in Petrola. Namesto Luke Lapornika, ki ima težave z gležnjem, v reprezentančni zasedbi prvič Petar Vujačić.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

3. kolo drugega dela
Petek, 11. november 2022, ob 13. uri po slovenskem času
Tel Aviv – Shlomo Group Arena
IZRAEL : SLOVENIJA

4. kolo drugega dela
Ponedeljek, 14. november 2022, ob 18. uri
Koper – Arena Bonifika
SLOVENIJA : NEMČIJA

Člani tokratne zasedbe #mojtim so se v Ljubljani začeli zbirati v nedeljo zvečer. Prvi trening jih čaka v ponedeljkovih dopoldanskih urah, na popoldanskem treningu pa bodo vadili v že skoraj popolni zasedbi. V moštvu bo namreč manjkal le še Gregor Glas. Tik pred zborom je v reprezentanci sicer prišlo do ene spremembe. Luka Lapornik je bil zaradi težav z gležnjem primoran odpovedati nastop, tako da ga je med štirinajsterico košarkarjev zamenjal član Mornarja iz Bara Petar Vujačić.

Na selektorjevem seznamu za tekmi proti Izraelu in Nemčiji so tako JAKOB LOVRENC ČEBAŠEK, GREGOR GLAS, ROBERT JURKOVIĆ, URBAN KLAVŽAR, MIHA LAPORNIK, JURIJ MACURA, BLAŽ MAHKOVIC, JORDAN MORGAN, EDO MURIĆ, BINE PREPELIČ, ŽIGA SAMAR, LEON STERGAR, JAN ŠPAN in PETAR VUJAČIĆ.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Miha Lapornik, slovenski reprezentant:
”Resda je nekaj časa minilo odkar sem bil nazadnje član reprezentance, a vedno se izjemno rad vrnem v izbrano vrsto. Tudi tokrat sem se z velikim veseljem odzval vabilu in poln elana čakam, da začnemo s treningi. Pred nami sta dve izjemno pomembni tekmi in na igrišču bomo vsi dali svoj maksimum. Ne glede na spremenjeno in pomlajeno zasedbo verjamem, da lahko z ekipno igro pridemo do ugodnega izida. V klubu se počutim odlično, pred dnevi smo dosegli zgodovinsko prvo zmago v Evropi in upam, da bom dobro formo prenesel tudi v reprezentančni dres ter ekipi pomagal do želenega rezultata.”

V Tel Aviv s turistično agencijo Kompas
Najbolj zvesti navijači slovensko reprezentanco lahko spremljate tudi na gostovanju v Izraelu. Turistična agencija Kompas je namreč pripravila tridnevni program potovanja, ki poleg ogleda tekme vključuje tudi celodnevni fakultativni izlet v Jeruzalem in Bethlehem. Vse informacije o Kompasovi ponudbi najdete TUKAJ.

Vstopnice za dvoboj z Nemčijo v preprodaji po 25 evrov
Slovenci na tekmi proti Nemčiji računajo na pomoč navijačev, ki so se v koprski Bonifiki že večkrat izkazali z glasnim navijanjem. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. V predprodaji je cena posamezne vstopnice 25 evrov, redna cena na dan tekme pa znaša 30 evrov. Na voljo so tudi vstopnice tik ob samem igrišču. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop, a nimajo zagotovljenega sedeža. Vse informacije glede vstopnic ter sam nakup lahko izvedete na spodnji povezavi.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : NEMČIJA

Na lestvici slovenske skupine J imata Nemčija in Finska (slednja si je kot prva in zaenkrat edina iz te skupine že zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu) po sedem zmag in en poraz, Slovenija na tretjem mestu je zbrala pet zmag in tri poraze, Švedska in Izrael imata po tri zmage in pet porazov, Estonija pa je zabeležila dve zmagi in pet porazov. Na svetovno prvenstvo se iz evropskega dela kvalifikacij uvrsti 12 reprezentanc – prvo-, drugo- in tretjeuvrščena ekipa iz vsake od štirih skupin drugega dela kvalifikacij (I, J, K in L).

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023