Reprezentanca U20 brez Zatežiča

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Zaradi poškodbe križne vezi v levem kolenu je Žiga Zatežič (197 cm, 1995) že zapustil priprave slovenske reprezentance mlajših članov.

foto: KZS

foto: KZS

Igralec novomeške Krke se je poškodoval na ponedeljkovem treningu, torkove preiskave pa so pokazale, da si je strgal stransko križno vez v levem kolenu. Iz igrišč bo tako odsoten vsaj šest mesecev.

Selektor Damjan Novaković je tako ostal brez enega vidnejših reprezentantov, ki je letos v dresu Krke dobil kar nekaj priložnosti za dokazovanje v Ligi Telemach, okusil je tudi slast ABA Lige.

“Na Zatežiča smo resno računali. Sprva je bilo vse videti dokaj nedolžno, in tudi sam si nisem mislil, da bo poškodba tako huda. Žigo zdaj čaka operacija, in daljše okrevanje, na žalost pa ga na pripravah več ne bo. Zgodovina se ponavlja, in tako ko lani, tudi letos nimamo sreče s poškodbami,” je povedal glavni trener reprezentance do 20 let, Damjan Novakovič. Spomnimo, lani se je tekom priprav poškodoval Gregor Hrovat, igralec Uniona Olimpije, ki je moral zaradi poškodbe prsta izpustiti evropsko prvenstvo. Novakovič doda: “Ne samo Zatežič, že od začetka priprav nam manjka nam Matic Rebec, ki se je poškodoval med tekmovalnim delom Lige Telemach.”

Reprezentanca se torej že na samem začetku priprav ukvarja s številnimi poškodbami. Na prvem treningu pripravljalnega obdobja se je poškodoval Jure Ritlop, nekaj težav pa je imel tudi Vlatko Čančar. “Pri Ritlopu je bila poškodba gležnja od začetka videti bolj blage narave, a kasneje se je pokazalo ravno nasprotno. Najverjetneje bo izpustil celoten drugi cikel, in proti Turkom v petek in soboto ne bo zaigral,” je o igralcu Krke povedal Novakovič. V torek se je ekipi v Zrečah pridružil Čančar, Novakovič pa pravi: “Čančar je imel težave z želodcem, opravljen je bil tudi že pregled, kjer so ugotovili, da z njim ni nič hujšega. V sredo bo tako še počival, potem pa normalno nadaljeval s treningi.”

Kljub vsem težavam pa fantje pridno trenirajo in napredujejo iz dneva v dan. Novakovič je tako kandidate za reprezentanco pohvalil: “Zaenkrat je sicer vse še prehitro za ocene, saj še nismo sestavili popolnega treninga. Fantje kljub temu delajo zelo pridno in so kot vojaki! Z njihovim odnosom sem resnično zelo zadovoljen.”

Konec tedna dvakrat s Turki

Ekipo konec tedna čakata prvi preizkušnji. V petek se bodo naši z reprezentanco Turčije udarili v Slovenskih Konjicah, in ne v Zrečah, kot je bilo sprva predvideno. V soboto se bosta ekipi srečali še v Športni dvorani Zreče. Turki so aktualni evropski prvaki v kategoriji reprezentanc do 20 let, a strateg Rogaške pravi, da se s tem ne bodo obremenjevali: “Obe tekmi bomo izkoristili za preizkušnjo tega, kar smo do zdaj naredili. Prav tako bomo preiskusili igralce. Na tekmah s Turki je rezultat povsem nepomemben. Ob koncu tega cikla in pred odhodom v Kranjsko Goro bomo imeli veliko podatkov o naši igri in igralcih, vsekakor pa to še zdaleč ne bo dovolj. Pred nami je še veliko dela.”

Moštvo bo z drugim ciklom priprav zaključilo v soboto, po dveh prostih dneh pa se reprezentanca seli v Kranjsko Goro, kjer jo čakajo kar tri tekme. Ekipa se bo udarila s Črno Goro, čaka pa jo tudi dvoboj z člansko B-reprezentanco.