Reprezentanca najbrž brez Gorana Dragića, a z Dunstonom!

v rubriki
Eurobasket
s kategorijo
Novice
.

Jure Zdovc je objavil 11 kandidatov za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu. Na njem pogrešamo Gorana Dragića, za katerega so možnosti, da bi bil Zdovcu na voljo, minimalne, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

foto: FIBA

foto: FIBA

29-letni Ljubljančan sicer vrat reprezentanci ni povsem zaprl, toda prednost imata podpis nove pogodbe v Ligi NBA ter rojstvo otroka, ki ga z ženo Majo pričakujeta letos pozno poleti.

“Goran Dragić si za reprezentanco še vedno želi igrati tudi na EuroBasketu 2015, a zaradi nujnih družinskih obveznosti je možnosti, da bi mu to uspelo, malo. V kolikor bi mu uspelo, bo o morebitni spremembi takoj obvestil vodstvo reprezentance in se ji pridružil,” so zapisali na KZS.

Na spisku 11-ih košarkarjev sta dva naturalizirana – Alen Omić in Američan Bryant Dunston, toda med 12-erico tistih, ki bodo potovali na EuroBasket, bo prostora zgolj za enega. V kolikor naturalizacija Dunstona ne uspe, v vrsti čaka Omić, kjer pa ni Mirze Begića, saj je le-ta že dvakrat zavrnil Zdovca.

Brez Murića in Lorbka

Hitro je opaziti, da na spisku manjkata dva dokaj vidna člana reprezentance v zadnjih letih – Edo Murić in Domen Lorbek. Prvi se muči s poškodbo ramena, zaradi katere je že končal klubsko sezono v Partizanu, drugi pa si po slabši sezoni želi prostega poletja, da bi se kar najbolje pripravil za prihodnjo.

Seznam kandidatov slovenske reprezentance za EuroBasket 2015:
Jure Balažič (Istanbul),
Jaka Blažič (Crvena zvezda),
Žiga Dimec (Rogaška),
Zoran Dragić (Miami Heat),
Nebojša Joksimović (Krka),
Bryant Dunston (Olympiacos),
Jaka Klobučar (Ulm),
Alen Omić (Union Olimpija),
Klemen Prepelič (Union Olimpija),
Uroš Slokar (Estudiantes),
Gašper Vidmar (Darušafaka).

Selektor Zdovc bo po končanih akcijah vpoklical še nekaj članov mlade in B slovenske reprezentance.

foto: KZS

foto: KZS