Repeša poražen na Polzeli

v rubriki
Evropske lige
s kategorijo
Novice
.

Hopsi nadaljujejo zmagovalni niz v Pokalu Alpe Adria, po Osijeku so varovanci trenerja Boštjana Kuharja premagali še Češko Prago. Izredno razburljivo in izenačeno tekmo je odločil podaljšek, v katerem je blestel najboljši strelec Hopsov Tjaž Rotar.

Liga Alpe Adria Cup, 2. krog, 9.10.
HOPSI POLZELA — USK Praga 93:91

Hopsi: Burgett 15 (5:6), Benson 8 (1:1), Rotar 22 (8:10), Copot, Dragan 4, Borse 2 (2:2), Godler, Atanacković 20 (5:7), Bukovič, Vasilić 18 (6:7), Jack 4 (2:4), Zmrzlak. Trener: Boštjan Kuhar.
USK Praga: Appleby 15 (2:3), Samoura 2, Sehnal 10 (5:6), Fait 2, Mareš 28 (6:7), Krivanek 6, Machac, Šterba 3, Petruzela 6 (2:2), Vukosavljević 9 (4:6), Tuma 10 (1:2). Trener: Dino Repeša.

Tekma je bila izredno izenačena, ekipi sta se kar dvajsetkrat izmenjali v vodstvu, Hopsi so največ vodili za pet točk, gostje iz Prage pa so svoje najvišje vodstvo +6 dosegli v tretji četrtini. Dve minuti pred koncem so gostje po trojki Tume povedli 72:69, s trojko je odgovoril Tjaž Rotar, končnih 75:75 pa je z zadetim prostim metom postavil Donovon Jack. V podaljšku so Hopsi v dveh minutah pobegnili na 90:83, a znova dovolili gostom, da so se z serijo točk kapetana Mihaela Mareša približali na točko zaostanka. Rumeno-modri so v končnici zanesljivo izvajali proste mete za končno drugo zmago v Pokalu Alpe Adria.
V domači vrsti je Tjaž Rotar dosegel 22 točk, Simo Atanacković je dodal 20 točk in 8 skokov, znova je odlično odigral Milojko Vasilić (18 točk, 4 podaje), Austin Burgett pa je z novim dvojnim dvojčkom (15 točk, 13 skokov), potrdil svoje kvalitete. V vrstah gostov iz Prage je izstopal kapetan Michael Mareš, ki je dosegel 28 točk.

Boštjan Kuhar (trener Hopsov):
“Za nami je težka tekma proti nasprotniku, ki igra hitro košarko z številnimi meti za tri točke. Nam je met za tri točke stekel šele v drugem polčasu, kar je tudi odločilo tekmo. V zadnjih dveh minutah tekme smo znova zaradi prehitrega zaključevanja napadov, skoraj zapravili prednost sedmih točk.”

Dino Repeša (trener Prage):
“Čestitam Hopsom za zmago. Znova smo izgubili v sami končnici, imamo mlado ekipo ki ji primanjkujejo predvsem izkušnje. Tekma je bila zanimiva in izenačena, lepo je igrati v takšnem vzdušju kot je na Polzeli.”