Rekordni Lillard preveč tudi za Dončićev Dallas

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Dame Lillard v Orlandu nadaljuje s svojimi fantastičnimi napadalnimi predstavami. Tokratna žrtev je bil ‘naš’ Dallas, ki mu je nasul 61 točk in postal po Wiltu Chamberlainu šele drugi igralec v zgodovini, ki mu je mejo 60-ih točk uspelo preseči dvakrat v isti sezoni.

Dallas je imel pobudo v prvem polčasu, ko je večino časa vodil, v drugem pa je vodstvo prevzel Portland. v končnico sta ekipi vstopili izenačeni. V sami končnici je z dvema potezama za zmago Portlanda poskrbel prav Lillard – najprej je zadel trojko z veliko pomočjo obroča (izenačenje na 130), potem pa je tik pred zadeto trojko Finney Smitha na drugi strani izsilil prekršek v napadu Dallasa. McCullum je na drugi strani zadel dva prosta meta, za zmago pa je bil z metom za tri točke nenatančen Haradway Jr. Dallas s tem porazom niti teoretično ne more biti več boljši kot sedmi v zahodni konferenci.

Dončić je dosegel 25 točk, imel je tudi 8 skokov in 10 asistenc. Najboljši strelec pri Dallasu je bil Porzingis, dosegel je 36 točk.

Portland pa je z zmago nad Dallasom in porazom Memphisa prevzel osmo mesto in ima zdaj tako prednost v boju za končnico. Zmagal je tudi Phoenix in San Antonio, tako da bo boj za dve mesti, ki vodita v dodatne kvalifikacije, napet do zadnjega kroga rednega dela.

Phoenix je zmagal še sedmič zapored, tokrat so bili Devin Booker, ki je dosegel 35 točk, in soigralci boljši od močno oslabljene Philadelphije, ki je igrala brez celotne prve peterke.

 

Za lepo presenečenje so pri Phoenixu pripravili pred tekmo, ko so igralce napovedali kar njihovi člani družine.

San Antonio je bil boljši od Houstna, za katerega ni igral Harden. Keldon Johnson je za zmagovalce, ki so vodili največ za 29 točk, dosegel 24 točk, Westbrook na drugi strani 20.

Liga NBA, 11.8.:

DALLAS – PORTLAND 131:134

ORLANDO – BROOKLYN 96:108

SAN ANTONIO – HOUSTON 123:105

PHILADELPHIA – PHOENIX 117:130

MEMPHIS – BOSTON 107:122

SACRAMENTO – NEW ORLEANS 112:106

WASHINGTON – MILWAUKEE 113:126