Rekordni Curry za drugo zmago branilcev naslova

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Po napeti prvi tekmi so na drugi tekmi branilci naslova prepričljivo prišli še do druge zmage in so pred potjo v Cleveland tako v dobrem položaju, da še tretjič v štirih letih dvignejo pokal za naslov prvaka lige NBA.

Golden State, za katerega še vedno ne igra Andre Igoudala, so tokrat vodili od začetka do konca, ob polčasu že za 15 točk, v tretjem delu se je Cleveland še nekoliko upiral in približal na manj kot deset točk zaostanka, v zadnjem delu pa je razlika ponovno narasla, najvišja je bila ob koncu tekme, 23 točk.

V obup je igralce Clevelanda spravljal predvsem Steph Curry, ki je dosegel 9 trojk, nekaj njih tudi iz nemogočih položajev ob koncu napada ali iz obrata. S tem je popravil rekord doseženih trojk v finalih, ki ga je imel Ray Allen, ki jih je v majici Bostona Lakersom nasul 8.

Curry je skupaj dosegel 33 točk, imel je še 7 skokov in 8 asistenc. Odlično podporo je imel tudi v Kevin Durantu, ki je dosegel 26 točk, 9 skokov in 7 asistenc. Klay Thompson je s poškodovanim gležnjem dosegel 20 točk. presenetil je JaVale McGee, ki je tekmo začel v prvi peterki in ob 100 odstotnem metu dosegel 12 točk.

Pri Clevelandu je LeBron James ponovno opravil svoj del naloge – dosegel 29 točk, 9 skokov in 13 asistenc. Kevin Love je dodal 22 točk in 10 skokov, George Hill 15 točk. ‘Junak’ prve tekme JR Smith je dosegel 5 točk, prave podpore s klopi pa tudi tokrat ni bilo. James je ponovno podrl nekaj NBA rekordov – še drugič mu je uspelo na prvih dveh finalnih tekmah preseči mejo 80 točk (prvič leta 2015), postal pa je tudi drugi najboljši strelec v zgodovini final – prehitel je Kareem Abdul-Jabbara (že lani tudi Michael Jordana), pred njim je le še Jerry West (razlika še 352 točk).

V zgodovini lige NBA je v primerih, ko je ekipa povedla 2:0, na koncu naslov osvojilo 29 ekip, preobrat je uspel štirim. Zadnja ekipa, ki ji je to uspelo, je bol prav Cleveland leta 2016.

Liga NBA, 3.6.2018

Cleveland – GOLDEN STATE 103:122