Rekordna gledanost Jordanovega Zadnjega plesa

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

V nedeljo je ameriška športna mreža ESPN predvajala prva dela težko pričakovanega dokumentarca ‘The Last Dance‘, ki v desetih delih prikazuje zadnjo šampionsko sezono Bikov iz Chicaga pod vodstvom Michel Jordana.

Kot so sporočili pri ESPN-u, si je prva dva dela ogledalo v povprečju 6,1 milijona gledalcev, kar je daleč največ v zgodovini v kategoriji športnih dokumentarcev, ESPN pa je imel tako gledanost letos nazadnje januarja med študentsko tekmo ameriškega nogometa.

Za primerjavo – najvišje gledanosti trenutno v ZDA za najbolj popularne oddaje in serije se gibljejo nekaj nad 10 milijonov gledalcev. Najvišjo gledanost je dosegla serija NCIS, ki jo je na televizijski mreži ABC v povprečju gledalo 13 milijonov gledalcev.

Številka je sedaj verjetno že precej večja, saj sta dva dela v ZDA na voljo tudi na ostalih platformah ESPN-a, drugod po svetu pa s(m)o si lahko športni navdušenci z dnevom zamika prva dva dela ogledale na platformi Netflix.

Michael Jordan bo drugače celoten znesek, ki ga bo dobil za dokumentarec (po ocenah okrog 4 milijone dolarjev) daroval v dobrodelne namene.