Rekord trojk Milwaukeeja proti Miamiju

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

V Miamiju sta se na prvi od dveh zaporednih tekem pomerili domačini in Milwaukee, kar je bil njun prvi obračun po zmagoviti seriji Miamija v končnici v Orlandu. In kot je po tekmi slikovito opisal trener Vročice, Erik Spoelstra, ‘je bilo videti, da so na to tekmo mislili 80 dni.’

Na koncu je razlika znašala 48 točk, že po prvi četrtini 20, ob polčasu že 32. Toda to ni ustavilo košarkarjev Milwaukeeja, ki jim je stekel met za tri točke in postali so prva ekipa v zgodovini, ki je na koncu zadela 29 trojk. Prejšnji rekord je imel Houston, lani aprila je dosegel 27 trojk. Vsaj eno trojko so dosegli vsi igralci v ekipi z izjemo Giannisa – torej kar 13. Največ jih je dosegel Jrue Holiday, šest.

Goran Dragić je igral v skladu s potekom tekme – po slabih desetih minutah igre ga trener Spoelstra ni več pošiljal v igro, saj je bilo jasno, da je zmagovalec odločen. V tem času je dosegel 2 točki. Tyler Herro je dosegel 23 točk, pri Milwaukeeju pa Middleton 25.

Miami bo imel možnost popravnega izpita že danes, saj bosta isti ekipi odigrali še eno tekmo – zaradi prilagojenega urnika bo namreč liga NBA v prvi polovici sezoni združevala tovrstna gostovanja, da zmanjša količino potovanj.

Poraz je doživel tudi Denver na gostovanju pri Sacramentu. Nikola Jokić je ponovno dosegel trojnega dvojčka, ki pa mu je dodal tudi dvomestno število izgubljenih žog. Vlatko Čančar tokrat ni igral.

Prvi poraz v sezoni sta doživeli ekipi Clevelanda (proti New Yorku) in Indiane (Boston). V dvoboju ekip brez zmage je proti Washingtonu slavil Chicago. Brez zmage poleg ekipe iz prestolnice tako ostajajo še Toronto, Detroit in Houston.

Liga NBA, 29.12.

New York – Cleveland 95:86

Golden State – Detroit 116:106

Boston – Indiana 116:111

Toronto – Philadelphia 93:100

Chicago – Washington 115:107

Milwaukee – Miami 144:97

Orlando – Oklahoma 118:107

New Orleans – Phoenix 86:111

Minnesota – LA Clippers 101:124

Denver – Sacramento 115:125