Reggio Emilia povedla z 3 : 2 v zmagah

v rubriki
Evropske lige
s kategorijo
Novice
.

Peta tekma finalne serije in tretja za domačo  zasedbo Reggio Emilie, je prinesla prav  tako skupno tretje zmagoslavje te ekipe. Bili so boljši z 71 : 67 od Sassarija.

Lega_basket

Tekma vsaj v prvem polčasu ni ponudila presežkov. Domači so vztrajali pri svoji igri, z veliko podajami in asistencami. Veteran Andrea Cinciarini še vedno dobiva ogromno priložnosti in je tudi to pot uspešno razigraval svoje soigralce, ki so preko Rimantas Kaukenas ali Ojarsa Silinša metali za tri.

Podobno tudi gostje, ki pa so šele v 23 poiskusu zadeli prvi met izza črte 6.75! Na to še drugega zapovrstjo sredi zadnje četrtine in tekma je bila zanimiva do samega zaključka, kar je dovoljeval nizek rezultat. Domača dvorana, ki je “znorela” napram vsake zadete trojke, je dobila, kar je želela. Novo zmagoslavje, za katerega je bil najbolj zaslužen prej omenjeni Ojars z 14 točkami in 7 skoki. Acchile Polonara 13 in 1o skokov.

Za goste ni bil dovolj odlični Shane Lawal, ki je tekmo končal pri kar 17 točkah in 21 skokih, Rakim Sanders je dodal 19 točk.

Serija se seli k Sassariju, ki naslednjo tekmo mora zmagati, če želi ohraniti upanje po naslovu italijanskega prvaka.


 5. tekma italijanskega DP:

Ponedeljek 22. junij:
REGGIO EMILIA – Sassari 71 : 67 /3:2/
(Silins 14, Polonara 13 in 10 skokov; Lawal 17 in 21 skokov, Sanders 19 točk)

//- Rezultat v zmagah, igrajo na 4 zmage po sistemu 2-2-1-1-1