Redko videna partija v Sloveniji: Bačvić 16+14, ob tem še zbran pri trojkah

Rubrika: Liga Nova KBM

Košarkarji Krke so v 14. krogu Lige Nova KBM doma premagali tretjeuvrščeno moštvo lige LTH Castings iz Škofje Loke s 101-64 (25-21, 25-24, 25-13, 26-6) in z 12 zmagami in 2 porazoma ostajajo vodilni na lestvici.

Krkaši, ki so tokrat igrali brez Isaiaha Cousinsa in Jana Špana, so začeli v petorki Niko Bačvić, Leon Stergar, Miha Škedelj, Marko Radovanović in Darko Planinić. Gostje so povedli s trojkama Robinsona, potem pa so Krkaši z osmimi zaporednimi točkami prišli do prvega vodstva. Škofjeločani so sredi 9. minute še vodili z 21-17, Krka pa je do konca prve četrtine prišla do vodstva s 25-21. Na začetku druge četrtine so gostje še zadnji povedli (26-25), potem pa so Krkaši z delnim izidom 17-2 prišli do 14 točk prednosti (42-26). Gostje se niso predali in s tremi zaporednimi trojkami so se približali na dve točki zaostanka, Škedelj pa je s trojo ob sireni poskrbel za vodstvo Krke ob polčasu s 50-45.

Naši košarkarji so drugi polčas odprli s serijo sedmih zaporednih točk in ponovno prišli na dvomestno prednost, ki so jo do konca četrtine povečali na +17 (75-58). V zadnji četrtini so gostom dovolili, da so dosegli le šest točk, prednost pa je do konca tekme samo še naraščala.

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: Leon Stergar 20
Največ skokov: Robert Jurković 9
Največ asistenc: Niko Bačvić 14
Največ pridobljenih žog: Miha Cerkvenik 3
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Niko Bačvić 36 (16 točk – 4/4 za 3)

Gašper Okorn, trener Krke: »Na koncu moramo biti zadovoljni z rezultatom. Zadovoljen sem tudi, da smo premostili težavo, da smo bili brez Špana in Cousinsa, dveh »ball hadndlerjev«. To težo sta prevzela Bačvić in Strgar in to je bilo dovolj. V prvem polčasu smo igrali premehko, saj smo dobili 45 točk, zato sem moral povzdigniti glas. Reakcija je bila prava, začeli smo stopnjevati fizično igro in igro v obrambi, zato tudi ta visoka razlika. LTH je neugodna ekipa, z repom in glavo, o čemer priča tretje mesto na lestvice. Ne samo, da so najprijetnejše presenečenje, zame so čisti hit sezone glede na vložek in igralski kader. Zaradi tega smo zelo resno pristopili k tekmi in se pripravili na igranje brez dveh igralcev. Želim jim vse dobro v nadaljevanju sezone, sam pa si želim, da bomo v slovenski lig večkrat prikazali podoben pristop.«

Krkaše prihodnja tekma v Ligi Nova KBM čaka v sredo, 10. 1., ko bodo gostovali pri Termah Olimia v Podčetrtku. Še prej bodo v soboto, 6. 1., v AdmiralBet ABA ligi gostovali pri aktualnemu prvaku Partizanu