Real znova na vrhu Španije, naslov proslavil tudi Prepelič

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Madridsko moštvo Reala je prišlo do drugega zaporednega naslova državnih prvakov, tako kot lani, pa sta skupaj s kapetanom Felipejem Reyesom pokal zmagovalcev dvignila dva slovenska košarkarja. Lani je bil ob Anthonyju Randolphu to Luka Dončić, letos je to uspelo Klemnu Prepeliču.

Košarkarji Reala v 4. finalni tekmi proti FC Barceloni Lassi prišli še do druge lovorike v letošnji sezoni. Katalonci so dobili dramo v letošnjem pokalnem tekmovanju, Madridčani pa so superpokalnemu naslovu dodali še 35. državnega. Znova je pomembno vlogo v dresu zmagovalcev odigral Anthony Randolph, ki je tekmo končal pri 10 točkah in 6 skokih, medtem ko se je Klemen Prepelič moštvu pridružil šele po slavju, ki je sledilo po tekmi.

Na drugi strani niti 16 točk prvega strelca tekme Kevina Pangosa ni bilo dovolj za podaljšanje upov Kataloncev, ki so upali, da bi se serija znova vrnila v Madrid. Jaka Blažič je bil med 12 izbranci Svetislava Pešića, a ga izkušeni srbski trener na parket ni poslal.

Za Real je to 35. naslov državnih prvakov, z 8 naslovi mu sledi Barcelona, na 3. mestu pa je s 4 naslovu nov klub Alena Omića Joventut.

DP Španije, finale
FC Barcelona Lassa – Real Madrid 68:74 (21:24, 12:13, 14:18, 21:19) [1:3*]
(Pangos 16, Singleton 12 in 5 skokov; Campazzo 15, 9 skokov in 6 podaj, Fernandez 12)

Slovenci v finalu
Jaka Blažič (FC Barcelona Lassa) – ni stopil na parket.

Kevin Pangos (FC Barcelona Lassa) – 25 minut, 16 točk (2/6 za dve, 4/7 za tri), 4 podaje, 2 pridobljeni žogi; indeks 11.

Klemen Prepelič (Real Madrid) – ni bil v postavi.

Anthony Randolph (Real Madrid) – 19 minut, 10 točk (2/2 za dve, 2/5 za tri), 6 skokov; indeks 14.

* – izid v zmagah; igralo se je na 3 zmage.