Real premočan za Olimpijo, blestel MVP Dončić z indeksom 28!

Rubrika: Naši na tujemMlajše selekcije

Union Olimpija je z 48:74 izgubila polfinale mladinskega kvalifikacijskega turnirja Evrolige. Eden glavnih krvnikov Ljubljančanov je bil njihov nekdanji član Luka Dončić, ki je 13 točkam dodal 13 skokov, 4 podaje in 4 ukradene žoge ter bil z indeksom 28 najkoristnejši posameznik srečanja.

foto: twitter
Dončić ima le 15 let, večina konkurence pa je mladincev. foto: twitter

Union Olimpija se je v prvi in deloma še drugi četrtini odlično držala in večji del tega obdobja vodila, med drugim tudi za 8 točk. Real je nato strnil vrste pod obročem, začel suvereno dobivati skok in druga četrtina se je končala z izidom 20:8. V drugem polčasu so Španci prednost le še povečevali. Gašper Potočnik je imel premalo razpoloženih košarkarjev – zares je steklo le Blažu Mesičku z 18 točkami, 10 jih je dodal Haris Čučović.

Madridski Real zdaj čaka finalni obračun z večno tekmico Barcelono. Slednja je v drugem polfinalu s 74:70 odpravila Sevillo.

Mladi zmaji so si uvrstitev med najboljše štiri zagotovili z le eno zmago, imeli pa so boljši medsebojni izkupiček v primerjavi z Asvelom in Joventutom. Real je na drugi strani zanesljivo dobil vse ti tekme, vključno z zadnjo proti Galatasarayju, na kateri je bil najkoristnejši igralec ravno Dončić z indeksom 27.

Turnir v L’Hospitaletu, 3. dan

Polfinale, 6. december:
REAL MADRID – Union Olimpija 74:48
(Dončić 13, 13 skokov, 4 podaje in 4 ukradene žoge v 26 minutah; Mesiček 18, Čučović 10, Stopar 8, Martinčič 6, Strmčnik 4, Kraljevič 2)
statistika

Sevilla – BARCELONA 70:74

Finale bo ob 18:45.

Vse informacije o turnirju najdete tule.