Real povabil Duščaka, da kariero nadaljuje v Madridu

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Pred slabim mesecem smo poročali, da je teden dni v Madridu treniral in igral tekme 14-letni Dan Duščak. Pri Realu so bili nad mladim slovenskim upom navdušeni. V dresu gostitelja je odigral pet tekem na turnirju Torneig de Farners.  Ker bi radi, da se preseli v njihove vrste, so mu poslali vabilo za prihod v Madrid. Pričakovati je, da bo Dan svojo kariero nadaljeval pri kraljevem klubu.

Korak naprej

Selitev Duščaka v Real je nova velika stvar za slovensko košarko, za Dana pa priložnost, da po treningu in delu v KK Grosuplje naredi velik korak naprej na svoji športni poti.

Najprej v Litvo
V nedeljo pa Dan z ekipo Grosupljega (vodi jo Peter Hojč) potuje v Litvo, kjer bo potekal finalni turnir evropske mladinske lige. Tudi z našim klubom v glavni vlogi. 14-letni Dan beleži po 17.1 točke, 4.7 skoka in 4.6 podaje, ekipa pa je odigrala 12 tekem. Duščak bo z moštvom nastopil na finalnem turnirju v Litvi.

V U16

Duščak je star 14 let. A kot smo uspeli izvedeti, se je fant znašel na širšem seznamu kadetske reprezentance. Pričakovati je, da bo uvrščen in povabljen na priprave vsaj leto dni starejših vrstnikov, kar bo Danu v veliko pomoč in korist pri nadaljnji karieri.