Real brez Llulla po polfinalno vstopnico, Šaras pričakuje najboljši Fener

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

V Evroligi je napočil čas za tretje četrtfinalne tekme. Izmed vseh ekip si lahko danes napredovanje v polfinale že zagotovi le Real, ki bo gostoval v vroči O.A.K.A Areni. Še pred tekmo v Atenah se bo pričel obračun v Kaunasu, medtem ko bodo moštva v Barceloni in Vitoriji zaigrala jutri.

Trener kraljevega kluba Pablo Laso je v tej četrtfinalni seriji zagotovo presenetil s Klemnom Prepeličem. Zlati slovenski reprezentant je ob odsotnosti poškodovanega Llulla odlično izkoristil svojo priložnost in tako v obrambi ter predvsem v napadu prispeval pomemben delež k obema četrtfinalnima zmagama nad Grki. Na prvi tekmi je zbral 7 točk, na drugi pa zadel vse mete in tekmo končal pri 9 točkah.

Dobra minutaža se mu obeta tudi na tretji tekmi. “Sergio Llull je mnogo bolje, a jutri še ne bo igral. Že se nam je pridružil na igrišču in njegovo okrevanje gre po pričakovanjih,” je včeraj na novinarski konferenci spregovoril Laso in dodal: “Če bomo želeli zmagati v Atenah, bomo morali odigrati še bolje kot smo odigrali doma. Kdor pozna Panathinaikos ve, da se bomo pomerili z izjemno ekipo.”

Jasikevičius pričakuje najboljši Fenerbahče

Če je Madridčanom na prvih dveh četrtfinalnih tekmah uspelo ubraniti prednost domačega igrišča, pa tega ne moremo reči za Fenerbahče. Turki, ki so redni del sezone končali na 1. mestu, so na prvi četrtfinalni tekmi Litovce povsem nadigrali, na drugi pa naleteli na presenečenje. “Pričakujem najboljšo verzijo Fenerbahčeja. Pripravljeni moramo biti na zelo agresiven Fenerbahče, zelo osredotočen in morda celo Fenerbahče z enim ali dvema novima detajloma. Boriti se bomo morali še bolj, kot smo se borili pred tem,” so bile besede nekdanjega člana ljubljanskega evroligaša Šarunasa Jasikevičiusa, ki z domačo ekipo lovi nov čudež.

Evroliga, četrtfinale, 3. tekma, 23.4.
Žalgiris – Fenerbahče (19.00) [1:1*]
Panathinaikos OPAP – Real Madrid (20.00) [0:2*]


24.4. 
KIROLBET Baskonia – CSKA (20.30) [1:1*]
FC Barcelona Lassa – Anadolu Efes (21.00) [1:1*]


Slovenci v končnici Evrolige
Klemen Prepelič (Real Madrid)
Anthony Randolph (Real Madrid)
Jaka Blažič (FC Barcelona Lassa)
Kevin Pangos (FC Barcelona Lassa)

* – izid v zmagah; igra se na tri dobljene tekme.