Razpoloženi Dragić premalo, da bi Boston že poslal domov

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Boston se je drugič v Orlandu znašel v položaju, ko bi s porazom odpotoval nazaj domov – še drugič se je rešil in proti Miamiju znižal zaostanek na 2:3 v zmagah.

Začetek tekme je sicer pripadel Miamiju, Bostonu pa se je poznala teža odločilne tekme, saj so igralci v zelenem zgrešili 11 od prvih 12-ih metov, Miami pa je sredi prve četrtine povedel za 12 točk in prednost držal vse do začetka četrtine.

V tretji četrtini pa je sledil preobrat. Boston je prikazal eno najboljših napadalnih predstav v končnici in v tem obdobju igre dosegel 41 točk. Ko je dve trojki 8 minut do konca tekme povezal Jaylen Brown in s poljubom proti klopi Miamija ponovil podobno dejanje Tylerja Herra s prejšnje tekme, se je tehtnica dokončno nagnila na stran Bostona.

Dokončno je bilo upov za Miami konec, ko je Goran Dragić, najboljši strelec ekipe s 23-imi točkami, 4 minute in pol pred koncem tekme s šestimi osebnimi napakami odšel na klop. Boston je prišel do najvišje prednosti, 19 točk, in tekma je bila odločena, Miami pa je misli že usmeril na šesto tekmo.

‘Boston je odigral odlično tretjo četrtino. V obrambi nismo odigrali dovolj dobro, toda Boston je bil takrat res odličen,’ je ključno četrtino tekme opisal Spoelstra.

Dragić je 23-im točkam dodal še po 4 asistence in skoke, edini, ki je še presegel mejo 20-ih točk, je bil Duncan Robinson (20). Butler je dosegel 17 točk, junak zadnje tekme Herro pa 14.

Za Boston je Jayson Tatum dosegel 31 točk, 10 skokov in 6 asistenc, Jaylen Brown je dodal 28 točk in 8 skokov. Tatum je postal prvi Kelt po Kevinu McHale-u (1988) z vsaj petimi tekmami končnice, na katerih je dosegel vsaj 30 točk. Dosegel je tudi največ točk v eni četrtini v končnici – 17.

Miami še nikoli v zgodovini ni zapravil vodstva v seriji 3:1, Boston pa se je nazadnje po takem zaostanku vrnil leta 1981.

 

Naslednja tekma bo v noči na ponedeljek.

Liga NBA, 25.9.:

Miami – Boston 121:108