Razigrani Duščak in ekipa prevelik zalogaj za Helios

Rubrika: Liga Nova KBM

Moštvo Cedevite Olimpije je v mešani zasedbi v petek v osmem kolu Lige Nova KBM za prvaka v Stožicah z 81:66 premagalo Helios Suns.

Cedevita Olimpija se je na petkov večer v Stožicah predstavila v mešani zasedbi. Ob šesterici košarkarjev iz mladinske zasedbe, so bili v kadru še Alen Hodžić, Žiga Dimec, Ivan Marinković, Dan Duščak, Rok Radović in Luka Ščuka, dvanajsterica pa se je v oranžno-zelenih dresih zoperstavila košarkarjem Helios Suns, ki so v Ljubljano prispeli motivirani. To pa Ljubljančanov ni zmotilo, saj so na domačem parketu zabeležili še svojo četrto zmago v Ligi Nova KBM za prvaka.

Svojo najboljšo predstavo sezone je s 26 točkami, osmimi asistencami in štirimi skoki prikazal Dan Duščak. Sledil mu je Alen Hodžić z 20 točkami. Žiga Dimec je vknjižil 14 točk in šest skokov, Rok Radović pa 13 točk in sedem skokov. Ivan Marinković je zbral 11 odbitih žog.

Po izenačenem prvem polčasu, Helios Suns so na glavni odmor s seboj odnesli dve točki naskoka (39:37), so se Zmaji razigrali v tretji četrtini, in po košu Duščaka povedli z 52:42. Domžalski košarkarji so se do zaključka obračuna v stoženski lepotici dobro upirali, vseskozi grozili Ljubljančanom, kljub temu pa se je Zmajem v zadnji četrtini znova uspelo občutneje oddaljiti, v zaključku tekme pa so dvoboj le še mirno pripeljali do konca. Semafor je po 40 minutah igre kazal 81:66 v korist Cedevite Olimpije.

Člansko moštvo vse svoje moči že zdaj usmerja v nedeljski obračun 24. kola Lige ABA s Crveno zvezdo mts, ki se bo v Stožicah začel ob 17.00, v neposrednem televizijskem prenosu pa ga bo možno spremljati na Arena Sport 1.

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 8. KOLO
CEDEVITA OLIMPIJA – Helios Suns 81:66 (19:19, 18:20, 18:13, 26:14)
Cedevita Olimpija:
 Radović 13 (7 skokov), Jovanović, Duščak 26 (8 asistenc, 4 skoki), Jurković, Hodžić 20, Ščuka 4 (7 skokov), Todorović, Kočevar, Dimec 14 (6 skokov), Marinković 4 (11 skokov), Đurkić, Jug.