Raptorsi stavijo na Siakama

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Če držijo poročanja številnih ameriških medijev, bo Pascal Siakam v kratkem prejel v podpis t. i. maksimalno pogodbo, po kateri mu bodo Toronto Raptorsi plačali 130 milijonov ameriških dolarjev v naslednjih štirih sezonah.

25-letni Kamerunec je v minuli sezoni osvojil nagrado za igralca, ki je največ napredoval v enem letu, v finalu lige NBA pa je bil tako rekoč drugi košarkar šampionskega moštva. Več je ekipi dal samo MVP finalne serije Kawhi Leonard. Slednji je odšel v toplejše kraje in se pridružil LA Clippersom, Raptorsi pa očitno nameravajo graditi prihodnost okoli Siakama. Ostali ključni košarkarji edine kanadske franšize (Kyle Lowry, Serge Ibaka, Marc Gasol) so že vsi v 30. letih in imajo bržkone dovolj goriva samo še za eno ali dve dobri sezoni.

Do februarja bo verjetno že jasno ali Raptorsi ciljajo na vnovičen napad na visoke položaje Vzhoda, v primeru slabega razmerja zmag in porazov pa ni izključeno, da se odločijo zamenjati svoje starajoče se zvezdnike za mlajše košarkarje ali izbore na bodočih naborih.