Rakete, poletite v četrtfinale!

Rubrika: Ženska košarka

Ženska članska reprezentanca je dobila nasprotnika v repasažu za četrtfinale evropskega prvenstva. #rakete, ki so skupinski del po dveh zmagah in porazu končale na tretjem mestu skupine C, se bodo v ponedeljek ob 20.45 v Strasbourgu za četrtfinalno vstopnico pomerile z Rusijo, ki je v skupini D osvojila drugo mesto.

Evropsko prvenstvo, repasaž za četrtfinale, ponedeljek, 21. junij 2021 
Ob 20.45: RUSIJA – SLOVENIJA 

Slovenske košarkarice so danes na tekmi tretjega kola z 91:81 ugnale Bosno in Hercegovino ter se tako z drugo na zmago na prvenstvu prebile iz skupinskega dela tekmovanja. #rakete so tako kot prva Belgija, ki je že v četrtfinalu, in druga Bosna, v prvem delu dosegle dve zmagi in poraz, a so v krogu treh zaradi najslabšega medsebojnega izplena skupinski del končale na tretjem mestu. #rakete so na prvi tekmi ugnale Turčijo z 72:47, dan zatem so visoko izgubile z Belgijo (57:92), v zadnjem kolu pa so, kot že omenjeno, ugnale še izbrano vrsto Bosne in Hercegovine.

Slovenske košarkarice se bodo za četrtfinale v ponedeljek zvečer pomerile z Rusijo, ki je v skupini D zasedla drugo mesto. Rusinje so v prvem kolu ugnale Češko (73:69), dan kasneje so bile boljše od Hrvaške (73:62), na zadnjem obračunu pa so morale priznati premoč Franciji (59:85). #rakete so se do zdaj z Rusijo pomerile štirikrat, uspešne so bile enkrat. Nazadnje sta se ekipi pomerili leta 2003, ko je bila na univerzijadi boljša Rusija, edino dozdajšnjo zmago pa so slovenske košarkarice vknjižile leta 2001, ko so bile boljše v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Četrtfinalni dvoboji, kamor so se že uvrstile reprezentance Belgije, Francije, Španije in Srbije, bodo na sporedu 23. junija. Polfinalna dvoboja in tekmi za razvrstitev od 5. do 8. mesta se bodo odvili 26. junija v Valencii, boja za medalje pa v nedeljo, 27. junija. Najboljših šest reprezentanc se bo uvrstilo tudi v kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Avstraliji.

RAZPORED IN DATUMI TEKEM ŽENSKEGA EUROBASKETA 2021

Damir Grgić, selektor ženske članske reprezentance:
“Čaka nas zelo težka tekma. Zavedamo se, da bomo igrali proti izjemno močni reprezentanci Rusije, ki ima v svojih vrstah izjemne posameznice, hkrati pa se zavedamo tudi naše kakovosti. Prepričan sem, da bo naša energija na pravi ravni in da bomo naredili vse, da se morda tudi prvič v zgodovini uvrstimo med najboljših osem reprezentanc v Evropi.”