#rakete na krilih navijačev zlahka do visoke zmage!

Rubrika: Ženska košarka

Slovenska ženska članska reprezentanca je zanesljivo dobila tudi svojo peto pripravljalno tekmo na EuroBasket. #rakete so na zadnjem obračunu pred domačimi navijači pred odhodom na evropsko prvenstvo na Kodeljevem z 89:53 odpravile Poljsko. Ekipi se bosta v torek pomerili še za zaprtimi vrati.

Pripravljalna tekma na EuroBasket, 7.6.
SLOVENIJA : POLJSKA 89:53 (70:40, 47:28, 21:16)
Strelke za Slovenijo: Lisec 18, Oblak 8 (8 skokov, 5 podaj), Prezelj 4, Evans 10, Barič 3, Krošelj 8, Seničar 7, Goršič 9, Jakovina, Rupnik 3, Friškovec 15, Trebec 4.

Pet pripravljalnih tekem in pet zmag. Takšen je izkupiček ženske članske reprezentance na dozdajšnjih pripravljalnih obračunih na evropsko prvenstvo. #rakete so pred približno 500 slovenskimi navijači v Ljubljani ugnale Poljsko z 89:53.

Selektor Damir Grgić tokrat v postavo ni uvrstil Lee Debeljak in Mojce Jelenc, tekmo pa je odprl s peterko Nika Barič, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Shante Evans in Eva Lisec. Tudi tokrat pa je tako kot na vseh dozdajšnjih srečanjih ves čas veliko menjal. Za razliko od srečanja na Slovaškem, kjer so #rakete takoj zagospodarile na igrišču, je bil začetek tekme na Kodeljevem veliko bolj izenačen. Prvo četrtino so slovenske košarkarice dobile z 21:16.

V drugih desetih minutah so se #rakete le sprostile z delnim izidom 11:1 pa so si že v prvih treh minutah druge četrtine priigrale nekoliko bolj zajetno prednost (32:17). Tudi v nadaljevanju so Slovenke narekovale ritem igre, ob polovici tekme so vodile s 47:28.

V drugem polčasu smo videli predvsem enostranski promet. Prednost #raket je naraščala iz minute v minuto. Ob koncu tretje četrtine so slovenske košarkarice prvič na tekmi povedle s +30 (65:35). Prav toliko pa je znašala prednost Slovenk pred zadnjimi desetimi minutami (70:40). Do konca tekme je prednost le še naraščala, ob koncu so #rakete pridrvele do nove visoke zmage z 89:53.

V dresu s slovenskim grbom je bila z 18 točkami najučinkovitejša Eva Lisec, Zala Friškovec jih je dodala 15, , Shante Evans jih je dosegla 10.

#rakete se bodo v torek s Poljakinjami pomerile še enkrat, tokrat za zaprtimi vrati. V nedeljo pa jih že čaka pot proti Strasbourgu, kjer jih 17. junija čaka prva tekma na EuroBasketu proti Turčiji.