Raduljica: Izgledalo je, kot da imajo Španci vsaj 6 igralcev

Rubrika: SP Španija 2014

S 13 točkami je bil Miroslav Raduljica drugi strelec Srbije na zadnji tekmi rednega dela prvenstva, ki so ga varovanca Saše Djordjevića pričakovano izgubili z domačini (73:89).

Miroslav Raduljica

Vsaj šesterica … 

Nekdanji center Milwaukeeja v Ligi NBA ni bil zadovoljen s sojenjem, saj so delilci pravice po njegovem mnenju odkrito favorizirali gostitelje svetovnega prvenstva. “Ne mislim, da smo igrali slabo, še več, na parket smo prišli z veliko željo po zmagi. V nekaterih trenutkih je izgledalo, da imajo najmanj šestorico, nekajkrat celo sedmerico ali osmerico igralcev,” je za srbske novosti.rs dejal 213-centimetrov visoki center, ki že pogleduje proti osmini finala, kjer Srbe čakajo neporaženi Grki: “Proti njim smo izgubili na pripravljalnem turnirju, ki ni štel ničesar. Imajo dobre posamezniko, so kompaktno moštvo, mislim pa, da lahko igramo z vsakim, kar smo dokazali s Španijo.”

Tako obnašanje ni sprejemljivo

Srbski selektor po tekmi ni bil prešerne volje – v prvi vrsti zaradi poraza, razburilo pa ga je tudi obnašanje Špancev, ki skozi celotno tekmo pritiskajo na delilce pravice, hkrati pa ostro reagirajo na vsako njim ne ljubo odločitev: “Igrali smo pošteno košarko. Sodnik je zapiskal prekršek minuto do konca pri prednosti za 20 točk, njihov selektor pa se je pritoževal. To za košarkarsko tekmo ni sprejemljivo.” 

 

foto: fiba.com