Rade Mijanović ni več trener Šenčurja

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V košarkarskem klubu Šenčur Gorenjska gradbena družba so se odločili, da Rade Mijanović ne bo več trener članske ekipe. Šenčur je v zadnjem krogu lige Nova KBM izgubil na domačem parketu proti Iliriji in Ljubljančanom omogočil do prve zmage v sezoni 2018/19.

Lanska sezona je bila najuspešnejša v zgodovini kluba, saj se je Šenčur v pokalu Spar uvrstil v finale, tam je izgubil proti Sixt Primorski (83:63), v državnem prvenstvu pa se je edini gorenjski prvoligaš uvrstil v ligo za prvaka in ob koncu sezone 2017/18 osvojil šesto mesto. Uvodni del letošnje sezone ni bil povsem v skladu s pričakovanju, saj je Šenčur v četrtfinalu pokala Spar izpadel v dvoboju s Šentjurjem, v državnem prvenstvu pa je po desetih krogih s štirimi zmagami predzadnji.

Rade Mijanović in klub sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. V klubu se iskreno zahvaljujejo Mijanoviću za sijajno sezono 2017/18 in 49-letnemu trenerju želijo uspešno trenersko delo v prihodnje.

Ime novega trenerja članske ekipe KK Šenčur GGD bo znano kmalu.

Ponosen na narejeno

„Res je, nisem več trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe. Dopoldan me je poklical direktor kluba in me obvestil o enostranski prekinitvi sodelovanja s strani kluba,“ pove Mijanović.

„Kljub temu odhajam iz Šenčurja z dvignjeno glavo. Ponosen sem na delo in rezultate, ki smo jih dosegli in zabeležili. Razšli smo se na miren način, klubu pa želim v letu 2019 veliko športnih uspehov!“ dodaja Mijanović.