Prvi regionalni poraz Olimpije

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so na gostovanju v Baru v petem kolu Lige ABA doživeli prvi poraz v tej sezoni. Za ljubljanske Zmaje je bil usoden Mornar, ki je slavil zmago s 77:70.

Ekipa Cedevite Olimpije je v petem kolu Lige ABA doživela prvi poraz v tej sezoni na regionalni sceni. Ljubljanski košarkarji so na gostovanju pri Mornarju iz Bara v drugem polčasu zapravili 15 točk naskoka in klonili s 70:77. Sezono bodo izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca nadaljevali v sredo, ko jih čaka gostovanje v Carigradu pri Darušafaki.

Cedevita Olimpija je v obračun z Mornarjem krenila silovito, in na krilih osmih točk Eda Murića ter polaganja Marka Simonovića po treh minutah igre vodila že z 10:0. V uvodnih sedmih minutah srečanja so domačini dosegli zgolj dve točki, nato pa uspeli vzpostaviti ravnotežje na parketu. Na glavni odmor so ljubljanski Zmaji s seboj odnesli 13 točk naskoka (42:29), ob začetku drugega polčasa pa je Andrija Stipanović tudi dosegel točki za najvišjo prednost Ljubljančanov na tekmi (44:29).

Takrat pa so se razigrali košarkarji domačega moštva in začeli počasi topiti prednost ekipe iz Ljubljane. Moštvi sta v zadnjo četrtino krenili poravnani na 56:56, v 32. minuti obračuna pa je Mornar po košu Antabie Wallerja tudi prvič prešel v vodstvo (59:58). Pred zadnjimi petimi minutami tekme so imeli domači košarkarji pet točk naskoka (66:61), Mornar pa je takrat povsem prevzel nadzor nad dogajanjem na parketu. Na koncu so se domačini veselili zmage s 77:70, Ljubljančani pa so igrišče prvič v tej sezoni Lige ABA zapustili s sklonjenimi glavami.

Ob koncu tekme je po ukradeni žogi Ryana Boatrighta in zabijanju Američana, ko je dvoboj že bil odločen, na parket pritekel navijač domačega moštva ter udaril organizatorja igre ljubljanskega moštva, a celotna situacija ni imela vpliva na končni rezultat tekme. Zaradi prerivanja na parketu sta bila pri ljubljanskem moštvu izključena Filip Krušlin in Jaka Blažič, pri domačih pa Damir Markota in Radoje Vujošević.

Najboljši strelec Ljubljančanov je bil Codi Miller-McIntyre s 14 točkami. Boatright je tekmo sklenil s 13 točkami in štirimi pridobljenimi žogami, Edo Murić se je ustavil pri 11 točkah in štirih skokih, Marko Simonović pa je desetim točkam dodal štiri skoke.

Ljubljansko moštvo bo sezono nadaljevalo v sredo, ko Zmaje čaka tretje zaporedno gostovanje. Cedevita Olimpija se bo odpravila v Carigrad, kjer se bo na obračunu šestega kola 7Days EuroCupa udarila z Darušafako.

Liga ABA, 5. krog, 2.11.
MORNAR BAR – Cedevita Olimpija 77:70 (15:22, 14:20, 27:14, 21:14)
Cedevita Olimpija: Krušlin, Boatright 13, Krampelj, Hopkins 9, Murić 11 (4 skoki), Miller-McIntyre 14, Blažič 2, Stipanović 7 (7 skokov), Zagorac, Simonović 10 (4 skoki), Zirbes 4.