Prvi poraz Ježičank

Rubrika: Ženska košarka

V sobotni tekmi 7. kola 1.SKL za ženske so igralke Grosuplja gostile vodilno Ježico in ji nekoliko presenetljivo, a zasluženo prizadejale prvi poraz v sezoni.1.SKL (Ž), 7. krog, 31.10.
GROSUPLJE : JEŽICA 53:52 (17:11, 16:11, 15:12, 5:18)

Neporažene igralke Ježice, ki so v Grosuplje prišle kot nesporne favoritinje, so izgubile prvič v sezoni 2020/2021. Grosupeljčanke so se na vodilno moštvo prvenstva dobro pripravile in odločno začele s tekmo, čeprav so v dosedanjem delu prvenstva zabeležile le eno zmago. Igralke Ježice so sicer v 5. minuti povedle za 5 točk, a se je izkazalo, da je bila to največja prednost gostujoče ekipe na celotni tekmi. Grosuplje je nato hitro preobrnilo rezultat v svojo korist in prednost domačink je nato stalno naraščala, v 24. minuti je znašala celo 19 točk za domačo ekipo (41:22). A jasno je bilo, da ekipa Ježice ni bila kar tako neporažena do danes, saj so s svojo kvaliteto v jurišu četrte četrtine z močnim pritiskom na ekipo Grosuplja skoraj prišle do preobrata. Pri domači ekipi je imela Nika Kodelja 13 sekund, pri vodstvu Grosuplja 53:52, dva prosta meta, a je oba zgrešila in Ježica je imela celo napad za zmago, ki pa ga je zapravila z izgubljeno žogo in zmage so se zasluženo veselile domačinke. Obe ekipi sta bili podpovprečni pri metu iz igre, a so domačinke za 3 točke metale zelo dobrih 40% (9/22). Pri ekipi Grosuplja so bile strelsko približno enako razpoložene vse igralke, ki so stopile na parket, edina z dvomestnim številom točk pa je bila Lea Mehle, ki je 10 točkam dodala tudi 10 skokov. Pri gostjah je bila najboljša strelka Sara Meden, ki je dosegla 16 točk, Nikolina Delić in Anja Dragar sta dodali vsaka po 10 točk.

V 8. kolu Grosuplje še enkrat igra doma, 7. novembra gosti Triglav, Ježičanke pa bodo isti dan še enkrat gostovale, in sicer v Domžalah, pri Jasmin sport Lediti.