Prvi poraz Celjank po štirih letih, zmaga ostala na Ježici

Z današnjimi tremi tekmami, ki so se odigrale v Ljubljani, Grosuplju in Kranju, se je zaključilo 4. kolo v 1.SKL za ženske.  Na derbiju kola je Ježica prizadejala prvi prvenstveni poraz ekipi Cinkarne Celje po več kot štirih letih v okviru 1.SKL za ženske. Triglav doma in Akson Ilirija v gosteh pa sta prepričljivo zmagala.

1. SKL ZA ŽENSKE, 4. krog, 17.10.
TRIGLAV : MARIBOR 87:53 (24:18, 21:10, 21:10, 21:15)
V drugi tekmi 4. kola 1.SKL za ženske sta se v Kranju pomerili ekipi Triglava in Maribora. Domače igralke so veljale za nesporne favoritinje, Mariborčanke v tej sezoni še niso okusile slasti zmage in tako je ostalo tudi po tekmi v Kranju. Po dokaj izenačeni prvi četrtini, kjer so se gostje solidno upirale, so Triglavanke v drugi četrtini stopile na plin in si z nekaj manjšimi delnimi izidi ustvarile nedosegljivo prednost, ki so jo v tretji četrtini še povečale in nato tekmo mirno pripeljale do konca. Maribor so spet pestile izgubljene žoge, saj so jih imele 24, prav tako pa so bile podpovprečne pri metu za 3 točke (24%) in pri prostih metih (samo 47%).

Najboljša strelka pri domači ekipi je bila Gala Kramžar, ki je dosegla kar 19 točk, Manca Vrečer pa je 15 točkam dodala še 12 skokov. Pri gostjah je bila najboljša strelka Merisa Dautović, ki je dosegla 16 točk, sledila pa ji je Ksenja Hribljan, k jih je dosegla 13. V 5. kolu bo Triglav 23. oktobra gostoval v Celju, isti dan pa bodo Mariborčanke gostovale pri Jasmin sport Lediti.

GROSUPLJE : AKSON ILIRIJA 38:59 (7:7, 12:13, 11:26, 8:13)
V tekmo v Grosuplju sta obe ekipi vstopili z bilanco ene zmage in dveh porazov v dosedanjem poteku 1.SKL za ženske. Zmagovalna ekipa bi se približala sredini lestvice in prav gotovo je bila to motivacija za obe ekipi. Tekma se je začela zelo nervozno a izenačeno, z majhnim številom košev in velikim številom izgubljenih žog predvsem na strani domače ekipe. Vendar je bilo po prvem polčasu še vse odprto in obe ekipi sta se lahko optimistično podali v drugi polčas. Nato pa je sledila rezultatska mini eksplozija Ilirijank, ki so z delnim izidom 21:3 od 25. do 32. minute rešile srečanje v svojo korist. Grosuplje, žal, z 12% metom za 3 točke, 42% izvajanjem prostih metov in kar 30 izgubljenimi žogami na kaj več kot na poraz tudi ni moglo računati.

Pri domači ekipi velja omenit Evo Stefanoski, ki je ob sicer podpovprečni natančnosti dosegla 14 točk, a je ujela kar 16 skokov! Pri gostjah sta izstopali Sara Sambolić z 20 in Tara Pulevič s 17 doseženimi točkami. V 5. kolu bo ekipa Grosuplja 24. oktobra gostovala v Slovenskih Konjicah, Akson Ilirija pa bo naslednji teden igrala dvojni spored, saj bo 22. oktobra vnaprej odigrala domačo tekmo 8. kola proti Cinkarni Celje, nato pa bo 24. oktobra v sklopu 5. kola odigrala mestni derbi z Ježico.

JEŽICA : CINKARNA CELJE 78:67 (18:18, 28:24, 21:11, 11:14)
V derbiju 4. kola sta se sestali še neporaženi ekipi v letošnjem prvenstvu, Ježica in, aktualne državne prvakinje, Cinkarna Celje. Celjanke so pred tekmo veljale za favoritinje, a Ježica je letos igrala v prvih treh kolih zelo suvereno in z gotovostjo je bilo pričakovati zanimivo tekmo. Rezultat tekme je bil petkrat izenačen in sprememba vodstva se je na tekmi zgodila štirikrat, a kljub vsemu so večino tekme prevladovale domačinke, ki so bile malenkost bolj osredotočene, predvsem pa se je to kazalo pri metu za tri točke, kjer so Ježičanke blestele in jih, ob 48% uspešnosti, zadele 10. Zadnja četrtina je postregla z nervozno igro Celjank, ki so v želji po lovljenju rezultata naredile preveč napak in si privoščile preveč metov iz ne popolnoma izdelanih akcij. Ježičanke so večino časa v zadnji četrtini igrale pametno, na dolge napade in na koncu brez prevelike nervoze tekmo tudi pripeljale do konca in do njihove že četrte zmage v tej sezoni.  Ježičanke ostajajo še zadnja neporažena ekipa v tej sezoni, za Cinkarno Celje pa je bil to prvi poraz po 1. oktobru 2016, ko so nazadnje izgubile v ligaški prvenstveni tekmi prosti Trglavu (58:61).

Pri Ježici je bila glavna strelka ekipe Sara Meden, ki je dosegla 16 točk, Ana Šarić pa je 12 točkam dodala še 10 skokov. Pri gostjah je največ točk dosegla Lea Debeljak, ki jih je zabeležila 16, Maruša Seničar pa jih je dodala 15.  V 5. kolu, 24. oktobra, Ježico čaka mestni obračun z Akson Ilirijo, Celjanke pa bodo 22. oktobra vnaprej odigrale tekmo 8. kola proti Akson Iliriji, dan kasneje pa bodo, v okviru 5. kola 1. SKL za ženske, gostile ekipo Triglava.