Prvaki Lakersi, MVP Giannis ali Luka

Rubrika: Liga NBA

Objavljeni so rezultati vsakoletne ankete med generalnimi managerji NBA ekip. Pred začetkom vsake sezone tako vodini možje posameznih klubov napovejo, kdo bo po njihovem mnenju prvak, kdo najboljši igralce, s kom bi začeli graditi franšizo, kdo bo novinec leta in podobno.

Sodeč po teh rezultatih so veliki favoriti naslednje sezone aktualni prvaki, ekipa LA Lakers. Ponovitev uspeha jim napoveduje kar 81% vprašanih, med ekipami, ki so dobile vsaj en glas, pa so samo ekipe LA Clippers, Brooklyn Nets in Miami Heat.

Na seznamu torej ni Milwaukeeja, je pa Giannis favorit za osvojitev naslova najkoristnejšega igralca (MVP), kar bi bil njegov tretji zaporedni naslov, kar je v zgodovini uspelo le enemu igralcu – Larryju Birdu v majici Bostona med leti 1984 in 1986.

Giannis je prejel 34% glasov, na drugem mestu pa je Luka Dončić, ki mu ta naslov napoveduje 21% generalnih managerjev.

 

Omenjena igralca sta na prvih mestih tudi pri vprašanju, s katerim igralcem bi začeli graditi svojo franšizo. Giannis in Luka sta tukaj izenačena, oba je zbralo 43% vodilnih v klubih, na tretjem mestu je Anthony Davisa izbralo 7% vprašanih. Še lani bi z Giannisom ekipo gradilo 86% vprašanih.

Najboljšo pripravljalno sezono v luči menjav in okrepitev imajo po mnenju vprašanih aktualni prvaki, največji učinek pa bo na ekipo imela menjava Chrisa Paula v Phoenix. Najboljši trener leta naj bi postal trener Gorana Dragića, Erik Spoelstra. Novinec leta bo LaMello Ball, najbolj talentirano ekipo pa imajo v New Orleansu.