Prvaki Evrolige v naslednjo sezono brez De Coloja

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Enaintridesetletni francoski košarkar Nando de Colo po petih letih zapušča CSKA. Tako so sporočili iz moskovskega kluba, ki je v zadnjih 4 sezonah tudi po zaslugi igralca, ki je na dresu nosil številko 1, osvojil dva naslova evroligaškega prvaka.

Če bi začeli naštevati naslove in nagrade, ki jih je Nando de Colo osvojil z moštvi in kot posameznik, se zlepa ne bi zaustavili. Zlata medalja s Francijo na Eurobasketu 2013 v Sloveniji, 2-kratni prvak Evrolige, MVP finalnega turnirja Evrolige, MVP rednega dela Evrolige in evropski košarkar leta so le nekateri od mnogih dokazov, za kako velikega košarkarja gre.

Možen tudi povratek v domovino

Po petih letih igranja za moskovski CSKA, se je nekdanji košarkar Choleta, Valencie, San Antonio Spurs in Toronto Raptors odločil, da je čas za spremembo. Še vedno je lačen novih izzivov, ki pa bi jih lahko našel tudi v domači Franciji.

Francozi bodo namreč po več letih znova imeli svojega predstavnika v Evroligi. To bo ASVEL, katerega lastnik in predsednik je Nandov nekdanji reprezentančni kolega Tony Parker. Pred dnevi je Nando na svojem Instagram profilu delil prav njuno skupno fotografijo. Naključje?