Prva zaključna žoga za Cinkarno Celje

s kategorijo
Novice
.

Pred Cinkarno Celje in Triglavom je še tretja tekma finalne serije letošnje sezone državnega prvenstva, ki bo v primeru Celjank tudi zadnja. Celjske košarkarice bodo tako imele prvo zaključno žogo, da še petnajstič v klubski zgodovini osvojijo naslov državnih prvakinj. Tretji obračun finala 1. SKL za ženske bo prav tako moč spremljati v neposrednem prenosu na Šport TV.

1.SKL (Ž), finale, 3. tekma,23.4.
Cinkarna Celje – Triglav (20.00)

Celjanke v tekmo vstopajo po visoki zmagi v gosteh in bodo imele pred domačimi gledalci priložnost, da že jutri osvojijo naslov državnih prvakinj. Za njimi je izjemna sezona saj so poleg pokalnega naslova osvojile še tretje mesto v regionalni ligi. Na drugi strani Kranjčanke v tekmo prihajajo povsem neobremnjeno in bodo izkoristile vsako ponujeno priložnost, da finalno serijo ponovno selijo v Kranj.

Izjavi trenerjev po drugi tekmi finalne serije in napoved pred 3. tekmo:

Ernest Novak, trener Triglava:
“Razočaran sem, da smo v drugem polčasu razpadli kot ekipa in tega nisem pričakoval. Dejstvo je, da določenih stvari mi ne moremo izvajati, ker preprosto nismo sposobni. To ne govorim o dekletih ali da so one karkoli krive ampak največji problem je, da smo razpadli kot ekipa in se nismo borili do konca. Na torkovi tekmi si želim predvsem, da Celjankam nudimo dostojen odpor in da se od sezone poslovimo z dvignjenimi glavami.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Čestitke moji ekipi na zasluženi zmagi. Vesel sem, da so punce odreagirale bolje kot na prvi tekmi in se prilagodile njihovi igri. Seveda serije še ni konec in želim maksimalno osredotočenost na torkovo tekmo. Vabim vse naše navijače, da nas pridejo podpret in upam, da nam bo na domačem parketu uspelo osvojiti naslov državnih prvakov.”