Prva zaključna za Olimpijo, Helios in Krko

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V soboto, 4. maja, bodo na povratnih tekmah četrtfinala Lige Nova KBM prvo zaključno žogo poskusili izkoristiti košarkarji Petrol Olimpije, Krke in Helios Sunsov. Domžalčani so edini, ki so na gostovanju dosegli zmago medtem ko so Ljubljančani in Novomeščani ubranili prednost domačega igrišča. Povratno tekmo med Petrol Olimpijo in Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur bo moč spremljati v neposrednem prenosu na Šport TV.

Liga Nova KBM, četrtfinale, 2. tekma, 4.5.
GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : PETROL OLIMPIJA – prenos na Šport TV (15.30)
Šenčurjani so na prvi tekmi četrtfinalne serije precej namučili Ljubljančane, ki so kljub vodstvu za 13 točk, šest minut pred koncem srečanja, zmago dosegli v njihovem zadnjem napadu z uspešnima prostima metoma Jana Špana. Gorenjci bodo tako pred domačimi gledalci zagotovo dodatno motivirani, da serijo z najtrofejnejšim slovenskim klubom in aktualnim državnim prvakom še podaljšajo.

Na drugi strani pa bodo košarkarji Petrol Olimpije naredili vse, da si že v soboto priigrajo polfinale in si tako pred serijo ali s Helios Sunsi ali Hopsi zagotovijo več dni za počitek in pripravo.

Povratno četrtfinalno tekmo bo moč spremljati v neposrednem televizijskem prenosu na Šport TV.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur:
“Na domačem parketu nas čaka nova in zahtevna naloga, saj igramo proti aktualnim državnim prvakom. Petrol Olimpija ima vedno najvišje ambicije, zato moramo dati vse od sebe in igrati še bolje kot na prvi četrtfinalni tekmi v Ljubljani. Potrebno bo zmanjšati neizsiljene napake in igrati potrpežljivo vseh 40 minut. Kolektivna in hrabra igra je predpogoj za dobro tekmo. Upam, da bodo v Šenčurju tribune polne, saj nam to daje še dodatno energijo.”

Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:
“V torek smo napravili velik korak proti polfinalu državnega prvenstva, a to je le delček tega četrtfinalnega niza s Šenčurjem. Prva tekma je bila vse prej, kot lahka, in upam, da smo se vsi skupaj nekaj naučili iz nje. Odnesli smo celo kožo. Na drugi tekmi moramo zaigrati bolje, če želimo računati na novo zmago, hkrati pa napraviti vse, da si priigramo vozovnico za polfinale.”

HELIOS SUNS : HOPSI POLZELA (19.00)

Domžalčani so v prvem kolu četrtfinala Lige Nova KBM edini pripravili presenečenje in v gosteh nadigrali Hopse. Ekipi sta se letos pomerili že šestkrat, štirikrat so si stali nasproti v rednem delu Lige Nova KBM (3-1 v zmagah za Hopse), Polzelani pa so bili boljši tudi v polfinalu pokala Spar. Zadnje slavje pripada Domžalčanom, ki bodo v soboto skušali ponoviti uspeh pred domačimi gledalci, ki bi jih popeljal v polfinale državnega prvenstva.

Na drugi strani so Hopsi na prvi četrtfinalni tekmi prikazali dokaj medlo predstavo, kar za njih dozdaj ni bilo značilno. Velik dolžnik s prvega obračuna je prvi strelec ekipe, Simo Atanacković, ki je v dobrih dvajsetih minutah igre dosegel tri točke (met iz igre 0/1).

Izjavi trenerjev pred tekmo
Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:
“Ne glede na to, da smo s Polzele odšli z zmago, so Hopsi še vedno favoriti te četrtfinalne serije. Oni so nas v tej sezoni premagali tudi že na našem parketu. Analizirali smo prvo tekmo, poskušali bomo odpraviti nekatere napake, pričakujem pa Hopse v najboljši izvedbi. Hkrati verjamem, da bomo imeli tudi glasno podporo naših zvestih navijačev, ki jih v čim večjem številu vabim na tekmo.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Če želimo četrtfinalno serijo preseliti znova na Polzelo, bomo morali odigrati povsem drugače kot smo odigrali na prvem srečanju. Moramo pokazati predvsem več želje in agresivnosti, Helios je dokazal kako nevaren je v metih z razdalje, barvarji znajo kaznovati vsako napako. Na nas je, da odigramo bolje, že zaradi naših zvestih navijačev, ki so nam tako v dobrem kot slabem stali ob strani celo sezono.”

ROGAŠKA : KRKA (19.00)
Kljub temu, da so bili Krkaši pred začetkom četrtfinalne serije z Rogaško favoriti, so se na domačem parketu precej namučili in si zmago priigrali šele v samem zaključku srečanja. Slatničani so prikazali veliko večjo mero energije in želje po zmagi, kar jim je v drugem delu tekmovanja primanjkovalo.

Tokrat bodo pred domačimi gledalci skušali nadaljevati niz domačih zmag proti Krki, ki v Rogaški Slatini na dveh letošnjih medsebojnih tekmah še ni zabeležila zmage.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Čaka nas tekma, ki jo enostavno moramo zmagati, saj je jasno, da je v primeru poraza sezona za nas končana. Analizirali smo tekmo v Novem mestu in poskušali bomo popraviti našo igro. Na roko nam ne gre, da imamo težave s poškodbami in da ne bomo kompletni. Zagotovo bomo na igrišču dali vse od sebe in povabil bi naše navijače, da nas podprejo v čimvečjem številu.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Imamo prednost ene zmage, a to še nič ne pomeni. Za uvrstitev v polfinale rabimo še eno zmago in želimo jo doseči že v Rogaški Slatini, saj so tretje, odločilne tekme vedno veliko tveganje. Rogaška ima najbolj vroč parket v ligi in to se kaže tudi na njihovih domačih tekmah. Če prideš v njihov mlin, ni dobro in temu se moramo izogniti. Še vedno se nam namreč dogaja, da po dobri igri brez razloga doživimo črne minute, ko nasprotnik v dveh, treh minutah pride do velikega delnega izida. Zaradi tega želim zbranost igralcev skozi celo tekmo, ne glede na trenuten rezultat, in upam, da nam to tokrat uspe.”