Prva tekma za Sekuličeve, v Celju proti Nizozemski

Rubrika: Reprezentanca

Pred izbranci selektorja Aleksandra Sekulića je prva izmed šestih avgustovskih pripravljalnih tekem. #mojtim se bo v celjski dvorani Zlatorog v četrtek ob 20.15 uri pomeril z Nizozemsko. Vstopnice so na prodaj na prodajnih mestih Eventima in Petrola, tekmo pa si bo v neposrednem prenosu moč ogledati na Sportklubu. V soboto ob isti uri Slovence čaka še obračun s Črnogorci.

Pripravljalna tekma moške članske reprezentance
Celje – Dvorana Zlatorog
Četrtek, 4. avgust 2022, ob 20.15
SLOVENIJA : NIZOZEMSKA – prenos na Sportklubu

FOTOGALERIJA TRENINGA V CELJU

Deseti dan priprav na septembrsko evropsko prvenstvo bo #mojtim s tekmo proti Nizozemski dočakal prvi test pripravljenosti. Dvoboj v dvorani Zlatorog se bo začel ob 20.15 uri, vstopnice pa so na  voljo na prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cene posamezne vstopnice v predprodaji so 20, 25 oziroma 30 evrov, na dan tekme pa se cene vstopnic začnejo pri 30 evrih. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop, a nimajo zagotovljenega sedeža. Tekmo si bo v neposrednem prenosu moč ogledati na Sportklubu.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC ZA PRIPRAVLJALNI TEKMI V CELJU

V Celju vadi šestnajsterica košarkarjev, selektor Aleksander Sekulić pa bo postavo določil na dan tekme. Kot je napovedal, bodo priložnost za dokazovanje dobili tudi mlajši košarkarji, ki so se na treningih odlično vklopili v moštvo. Prvi pripravljalni dvoboj pa si bosta s klopi ogledala tudi Vlatko Čančar in Mike Tobey, saj se bosta v četrtek pridružila reprezentančnim soigralcem. Slovenija in Nizozemska sta doslej odigrali le eno medsebojno tekmo. Pred tridesetimi leti se je pripravljalni obračun v Groningenu končal z zmago Slovencev 82:76.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
”Ko igramo pripravljalne tekme sicer vedno govorimo, da rezultat ni v ospredju, a je še kako pomemben. Mi si želimo zmagati obe tekmi. Sigurno pa to ni najbolj pomembna zadeva. Želimo preizkusiti določene stvari, ki jih izvajamo na treningih ter tudi same igralce, da vidimo, kako se odzivajo v taktičnih zamislih. Zelo pomembna bo tudi sama analiza tekme, da na treningu odpravljamo napake in gradimo našo igro. S tega vidika sta prihajajoči tekmi v tej fazi priprav zelo pomembni.”

Gregor Glas, slovenski reprezentant
”Priprave potekajo po pričakovanjih. Spremlja nas super energija, zelo dobro smo se ujeli in vsi skupaj se veselimo teh prvih tekem. Vsekakor se bomo osredotočili bolj na našo igro, kot na igro nasprotnika. Verjamem, da bomo potegnili veliko koristnih stvari, ki nam bodo dale smernice za nadaljnje delo. Upam, da nas bo prišlo vzpodbujat čim več navijačev.”

Tekma proti Nizozemski je le prva izmed šestih, ki jih bo reprezentanca odigrala med pripravami na pestro košarkarsko poletje. Slovenci se bodo v Celju že v soboto ob 20.15 pomerili s Črnogorci. Novo merjenje moči #mojtim čaka nato naslednji teden, ko se bo na turnirju v Carigradu 12. in 13. avgusta srečali s Turčijo in Ukrajino, 17. avgusta pa bo, v ponoviti finala evropskega prvenstva iz leta 2017, v Stožicah na Telemachovem spektaklu gostovala Srbija. Zadnjo pripravljalno tekmo bodo v Celju odigrali 20. avgusta, ko jim bo na drugi strani igrišča stala Hrvaška.

SEZNAM PRIPRAVLJALNIH TEKEM #MOJTIM

Sicer pa je Krovna košarkarska organizacija FIBA v ponedeljek objavila prvo napoved pred bližnjim evropskim prvenstvom. Na tej napovedni lestvici je Slovenijo postavila na prvo mesto pred Francijo in Grčijo. “Lahko aktualni evropski prvaki to ponovijo? Za to je 77 razlogov, Luka Dončić je vrhunski, njegova podporna ekipa pa je več kot dokazala svojo vrednost lani na olimpijskih igrah. Veliko pa bo odvisno tudi od tega, ali bo v ekipi Goran Dragić, potem ko je nedavno prekinil reprezentančni pokoj,” so pri Fibi v utemeljitvi prve napovedi pred EuroBasketom – obenem so sicer opozorili, da ta ni neposredno vezana na jakostno lestvico – zapisali, zakaj Slovenijo vidijo kot prvega favorita. Pri drugo- in tretje uvrščenih Francozih in Grkih pa so izpostavili navezo Rudy Gobert – Evan Fournier pri Franciji in brate Antetokounmpo pri Grčiji. V prvi deseterici te napovedi so še Srbija, Litva, Španija, Turčija, Italija, Nemčija in Češka.

Slovenci se bodo v branjenje naslova evropskih prvakov podali v Kölnu, kjer jih za uvod 1. septembra ob 17.15 uri čaka dvoboj z Litvo. Po dnevu premora v dvorani Lanxess, ki sprejme 19.000 gledalcev, sledi 3. septembra obračun proti Madžarski (20.30), dan kasneje, torej v nedeljo, 4. septembra, pa še dvoboj proti Bosni in Hercegovini (17.45). Sledi nov dan premora, za konec skupinskega dela pa sledita še dvoboja z gostitelji Nemci (6. september, 20.30) in Francozi (7. september, 17.15). Turistična agencija Kompas je za vse ljubitelje košarke pripravila posebne navijaške pakete, prav tako pa omogoča tudi nakup vstopnic za tekme brez paketnega aranžmaja.

VSE O EVROPSKEM PRVENSTVU 2022 IN RAZPORED TEKEM
EUROBASKET 2022 – PROGRAM TURISTIČNE AGENCIJE KOMPAS

Tik pred začetkom septembrskega EuroBasketa pa bodo reprezentance odigrale še uvodni tekmi drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. #mojtim se bo 25. avgusta v Celju pomeril proti Estoniji ter 28. avgusta gostoval pri Nemčiji v Münchnu. Vsaka reprezentanca bo tudi v drugem delu odigrala šest tekem, po tri na domačem igrišču in tri v gosteh, vsi rezultati tekem iz prvega dela pa so se prenesli v nadaljevanje tekmovanja.