Prva bomba prestopnega roka

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Eppur si muove. Bliža se konec prestopnega roka v ligi NBA, športni direktorji Houstona, Minnesote, Denverja in Atlante pa so se podpisali pod najštevilčnejšo menjavo v zadnjih 20 letih. Po zanesljivih virih so omenjene štiri franšize med seboj izmenjale kar 12 košarkarjev, bržkone največje ime med njimi pa je švicarski center Clint Capela.

208 centimetrov visoki košarkar bo dres Rocketsov zamenjal za dres Hawksov. V zameno bodo Teksačani prejeli Roberta Covingtona, hkrati pa si je športni direktor Raket Daryl Morey zagotovil nekaj fleksibilnosti pred četrtkovim zaprtjem tržnice. Covingtona bodo Wolvesi nadomestili s Juanchom Hernangomezom in Malikom Beasleyem.

Preostalih 10 imen v tej menjavi ne bo ključno vplivalo na prihodnosti ekip; V Atlanto je namenjen še Nene Hilario, Denver je okrepil klop s Shabbazom Napierjem, Keito Bates-Diopom, Noahom Vonlehom in poškodovanim Geraldom Greenom, Minnesota pa je pripeljala Evana Turnerja in Jarreda Vanderbilta. Zadnji člen velike menjave je Jordan Bell, ki odhaja v Teksas.