Proti Italiji z Dončićem in Dragićem? Tekma bo 25.6. v Trstu

Rubrika: Reprezentanca

Konec junija ter v začetku julija slovensko moško člansko košarkarsko reprezentanco čaka še zadnji cikel prvega dela kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2023. #mojtim se bo 30. junija v Ljubljani pomeril s Hrvaško, 3. julija pa bo gostoval na Švedskem. Slovenci bodo s pripravami začeli sredi junija, med pripravami pa se bodo pomerili z italijansko izbrano vrsto.

Ideja o košarkarskem spektaklu v Trstu je športnim zanesenjakom iz zamejskega kluba Jadran Trst po glavi rojila že dlje časa. Ob pomoči Združenja slovenskih športnih društev v Italiji, slovenskih krovnih organizacij SSO in SKGZ ter Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, in sodelovanju obeh košarkarskih zvez, pa bo padla na plodna tla.

Italija in Slovenija se bosta namreč v Trstu pomerili na slovenski praznik Dan državnosti. Tekma v veliki dvorani Allianz Dome Arena se bo v soboto, 25. junija začela ob 20.30 uri. Vstopnice so že na voljo na TEJ POVEZAVI. Organizatorji so slovenskim navijačem namenili sektorja N in S.

PRIPRAVLJALNA TEKMA
Sobota, 25. junij 2022, ob 20.30 uri
Trst – Allianz Dome Arena
ITALIJA : SLOVENIJA