Profesor Damir Grgić: “Na Kreti smo potrdili, da ima slovenska ženska košarka velik potencial in da je pred njo še veliko svetlih trenutkov!”

Rubrika: Ženska košarka

Po dveh zmagah na kvalifikacijah v Grčiji so svoje misli strnili v našem taboru.

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Čestitke igralkam, strokovnemu štabu in seveda tudi Košarkarski zvezi Slovenije, saj smo si s to zmago na stežaj odprli vrata na tretje zaporedno evropsko prvenstvo. Tu na Kreti smo potrdili, da ima slovenska ženska košarka velik potencial in da je pred njo še veliko svetlih trenutkov. Tekma je bila glede na okoliščine sila neugodna. Dve igralki sta ostali v hotelu, tudi ostale niso v ritmu tekem, a v odločilnih trenutkih smo zadeli nekaj težkih metov in s pravim karakterjem prišli do uspeha. V februarskim ciklu želimo nadaljevati zmagovalno pot in ti zadnji dve tekmi izkoristiti za priprave na EP ter vključitev še nekaterih igralk v sistem igre, saj so danes dokazale in imamo iz tekme v tekmo širšo bazo ključnih igralk.”

Shante Evans, slovenska reprezentantka:
“Že pred tekmo smo vedele, da nas čaka težka naloga. Vedele smo, da to zmago Grkinje potrebujejo bolj kot me. Na ta kvalifikacijski cikel smo prišle s ciljem, da se uvrstimo na EuroBasket in res sem vesela, da nam je zdaj to praktično že skoraj uspelo. Imele smo veliko težav z osebnimi napakami, a na koncu nam je zasluženo uspelo.”

Aleksandra Krošelj, slovenska reprezentantka:
“Danes smo si vse res želele te zmage. V tem ciklu nam je šlo marsikaj narobe, bile smo brez ogromno ključnih igralk, a še enkrat več smo dokazale, da imamo veliko kakovostnih igralk. Zaslužena zmaga.”

Lea Debeljak, slovenska reprezentantka:
“Borile smo se po svojih najboljših močeh. Imele smo nekaj težav z osebnimi napakami, a pokazale smo značaj te ekipe. Izkoristile smo priložnost in na igrišču dokazale, da smo boljši nasprotnik. Zdaj smo že skoraj na EuroBasketu, a to ni naš dokončen cilj. Še naprej moramo graditi našo igro in tega se že neizmerno veselim.”