Priprave na tekmo zmotila okužba v strokovnem taboru

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca se v Kijevu pripravlja na zadnji dve tekmi kvalifikacij za EuroBasket 2022. #mojtim se bo v četrtek, 18. februarja pomeril z Madžarsko ter v soboto, 20. februarja še z Ukrajino. Obe tekmi si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Kanalu A. Ne glede na to, da imajo že zagotovljeno mesto med udeleženci prvenstva, pa v slovenskem taboru razmišljajo zgolj o dveh zmagah.

in action during FIBA Eurobasket 2022 Qualifiers between Slovenia and Austria in SRC Stozice, Ljubljana, Slovenia on November 29, 2020

KVALIFIKACIJE ZA EP 2022, SKUPINA F
3. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – UKRAJINA, KIJEV

Preložena tekma 4. kola:
Četrtek, 18. februar 2021, ob 20. uri po slovenskem času
SLOVENIJA : MADŽARSKA (prenos na Kanalu A)

Redna tekma 6. kola:
Sobota, 20. februar 2021, ob 15. uri po slovenskem času
UKRAJINA : SLOVENIJA (prenos na Kanalu A)

Testiranje na koronavirus, ki ga je slovenska delegacija opravila po ponedeljkovem prihodu v Kijev, je na žalost pokazal pozitiven izvid pri enemu izmed članov štaba. Slednji je bil po vseh protokolih nemudoma izoliran od ekipe, vsi igralci ter spremljevalno osebje, ki bolezni še niso preboleli, pa so že opravili novo testiranje. Le to jih čaka tudi v sredo in petek. Protokol COVID-19 Mednarodne košarkarske zveze FIBA med drugim sicer določa, da se zdravstvena komisija sestane po vsakem potrjenem pozitivnem testu v mehurčku in o morebitnih preostalih nadaljnjih postopkih odloča odvisno od posameznega primera.

Ne glede na neprijetno situacijo se slovenska reprezentanca nemoteno pripravlja na četrtkov obračun z Madžarsko ob 20. uri in sobotnega z Ukrajino ob 15. uri. Mirnost ji daje dejstvo, da že ima zagotovljeno mesto na EuroBasketu 2022, ki ga bodo gostile Nemčija, Italija, Gruzija in Češka.

”V klubu smo se odkrito pogovorili in vodstvo nam je dalo proste roke pri odločitvi. Igranje za reprezentanco, ne glede na to, ali potrebujemo dve točki, je vedno velika čast in odgovornost, zato smo hvaležni Cedeviti Olimpiji, da je ravnala pošteno in pravično. Naša naloga je, da v teh dveh tekmah pokažemo pravo energijo, disciplino ter da se domov vrnemo z dvema zmagama,” je preko Zooma v domovino sporočil kapetan reprezentance Edo Murić.

Ob prihodu v Kijev je optimistično razpoložen tudi selektor Aleksander Sekulić“Resda v ekipi ni Jordana Morgana, a imamo Žigo Dimca in Jurija Macuro, ki bosta dobila primerni priložnosti in bosta lahko pokazala svoj potencial. Na treningih se bomo v prvi vrsti ukvarjali z lastnimi vrstami. Fantom ni lahko. V kratkem času morajo s klubske preklopiti na reprezentančno raven. Medsebojno poznavanje ni vprašljivo, vsekakor pa morajo taktične navade iz klubov potisniti na stran in se vklopiti v drugačno okolje. Vesel sem, da so igralci pripravljeni in motivirani. Tekmi zagotovo ne bosta enostavni, saj bodo tako Madžari kot Ukrajinci željni uspeha. Treba bo igrati z enako energijo kot novembra in pokazati, da imamo več kakovosti kot omenjeni ekipi,” je povedal Sekulić.

Slovenija ima v kvalifikacijski skupini F izkupiček 3:1. Izgubila je uvodno tekmo v Sombotelu s 75:77, nato pa dvakrat ugnala Avstrijo ter enkrat Ukrajino. Na lestvici je druga Ukrajina z 2:2, Madžari so odigrali le dve tekmi in obe dobili, Avstrija pa ima trenutni izkupiček  0:4  41. evropsko prvenstvo bo na sporedu od 1. do 18. septembra prihodnje leto.