Primorci z ex-ABA ligašem

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Areno Bonifika prinaša novo tekmo Lige ABA 2. Ob 18. uri bodo na derbiju neporaženih ekip po uvodnih dveh kolih omenjenega tekmovanja košarkarji SixtPrimorske gostili makedonsko zasedbo MZT Skopja Aerodroma.

Zasedba iz Skopja je še v minuli sezoni nastopala med regionalno elito, kjer je na koncu zasedla zadnje, 12. mesto in tako izpadla med drugoligaško druščino. Ob tem je izgubila tudi primat v makedonskem državnem prvenstvu, kjer je pred tem zapored nanizala vseh svojih šest naslovov prvaka.

To sezono Lige ABA 2 je moštvo iz makedonske prestolnice začelo z dvema zmagama na domačem parketu. V uvodnem kolu je po skromnejši prvi četrtini (21:27) na koncu z 92:79 ugnalo domžalske Helios Sunse, za tem pa brez večjih težav še Borac iz Čačka (82:57).

Liga ABA 2, 3. krog, 11.10.
Sixt Primorska – MZT (18.00)

Med četverico najučinkovitejših košarkarjev jadranske druščine – prvo mesto s povprečnim statističnim indeksom 27,5 zaseda krilni center Sixt Primorske Marko Jagodić-Kuridža – najdemo kar dva člana MZT-ja. To sta 24-letni ameriški branilec James Woodard (22,5) in leto dni starejši srbski krilni center Andrija Bojić (19,5). Slednji je s povprečno 18,5 točkami na tekmo trenutno najboljši strelec svoje ekipe, medtem ko je prvi najboljši kradljivec žog v celotni ligi (4,5).

V vrstah MZT Skopja Aerodroma najdemo tudi dva stara znanca s slovenskih parketov. Ljubomir Mladenovski je bil v minuli sezoni soigralec Luke Vončine in Žana Marka Šiška pri ljubljanski Iliriji, Ive Ivanov pa je v sezoni 2015/16 branil barve novomeške Krke.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čaka nas nova negotova tekma. Ekipa MZT Skopja Aerodroma v Koper prihaja po dveh vrhunskih predstavah. Za pripravo na obračun smo imeli dovolj časa. V tekmo bo potrebno kreniti samozavestno. Igramo na domačem parketu, zato bo potrebno pokazati največ, česar smo sposobni, v kolikor se želimo prebiti do uspeha. Vabim vse navijače, da nas podprejo na tribunah Arene Bonifika ter da nam pomagajo na poti do tako željene zmage.”

Alen Hodžić, kapetan Sixt Primorske:
“Pričakujemo izredno zahtevno tekmo. Ekipa iz Skopja je zelo izkušena, v svojih vrstah pa premore tudi izredno kakovostne tuje košarkarje. Že od prve minute bomo morali biti čvrsti in osredotočeni. V kolikor bo temu tako, v naš uspeh ne dvomim.”