Primorci z dvokorakom v polfinale

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Četrtfinalna serija na dve dobljeni tekmi med Zlatorogom in Sixt Primorsko se je končala po dveh tekmah, Koprčani pa so še enkrat v sezoni pokazali svoje kvalitete. Laščanom so dvakrat vzeli mero, njihova pot v polfinale ni bila ogrožena.

Liga Nova KBM, četrtfinale, 2. tekma, 3.5.
Zlatorog Laško – SIXT PRIMORSKA 68:89 (13:23, 21:20, 9:26, 25:20)
Barič 18, Thomas JR 12, Miljković 11; Jagodić Kuridža 16 (8 skokov), Harris 15, Šiško 10 (5 podaj)

Laščani so nocoj vodili le dvakrat – z 2:0 in 5:4. Z delnim izidom 7:0 so Koprčani postavili stvari na svoje mesto, slabe štiri minute pred koncem prve četrtine so vodili z desetimi točkami prednosti, kolikor je bila tudi razlika po prvih desetih minutah. Domači so sredi druge četrtine zaostanek prepolovili in se dobro držali vse do polčasa, ki se je končal s 34:43.

Precej slabše pa se je za Zlatorog začel drugi polčas. Sixt Primorska je počasi in vztrajno lomila tekmeca, izkoriščala svoje priložnosti in sredi tretje četrtine vodila z 18 točkami prednosti. Do konca četrtine so si gosti priigrali 26 točk prednosti in jasno je bilo, da presenečenja v Laškem ne bo. V četrti četrtini je Sixt Primorska prišla do najvišje prednosti na tekmi – 82:51.

Prvi strelec tekme je bil Zlatorogov Nejc Barič z 18 točkami. Najboljši posameznik na tekmi je bil Marko Jagodić Kuridža s 16 točkami, 8 skoki in 3 podajami.

Sixt Primorska v polfinalu pričakuje zmagovalca med Krko in Rogaško

Izjavi trenerjev po tekmi:
Chris Thomas, trener Zlatoroga:
“Čestitam Primorski za zasluženo napredovanje. Sezona je za nas končana. Hvala vsem za sodelovanje.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke našim fantom za prigarano zmago. Tekmo smo odigrali profesionalno, ob tem pa minute uspeli razdeliti tako, da se nihče ni preveč utrudil. Sedaj imamo teden dni časa, da se kar najbolje pripravimo na polfinale. Zavedamo se, da moramo v igri popraviti še kar nekaj stvari. Čestitke Zlatorogu za prikazano v tej sezoni. Zahvaliti se moram našim navijačem, ki so opravili ne ravno kratko pot in nas glasno vzpodbujali tudi v Laškem.”